Kamuda BT Yönetimi ve Sektör Sorunları Ankara Gündemine Taşındı - Son Dakika
Güncel

Kamuda BT Yönetimi ve Sektör Sorunları Ankara Gündemine Taşındı

Kamuda BT Yönetimi ve Sektör Sorunları Ankara Gündemine Taşındı

"Kamu Yönetiminde Bilişim Teknolojileri" etkinliği, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru'nun katılımıyla 25 Şubat 2014 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.

28.02.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnterpromedya tarafından belli bir teknolojiyi veya pazarı hedefleyerek o pazarın gündemindeki sıcak konuları ele almayı amaçlayan 'Dikey Sektör ve Teknoloji Etkinlikleri'nin ilki olan "Kamu Yönetiminde Bilişim Teknolojileri" 25 Şubat 2014 tarihinde Ankara'da gerçekleşti.

Kamu ve özel sektörün üst düzey yöneticilerine, BT çalışanlarına, üniversitelere, STK'lara ev sahipliği yaptı ve gündemi oluşturan konuların tartışılmasına da olanak tanıyarak vizyoner bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan etkinliğe yoğun bir katılım sağlandı.

Koru; " Türkiye'de kurumlar, birbirlerinin çalışmalarından habersiz"

Toplantıya 'Konuk Konuşmacı' olarak katılan T.C Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Büyükelçi Naci Koru, "Bilişim altyapımız batı ülkeleri standardında ama e-Devlet modüllerinde ideal bir duruma geldik mi sorusunu sormalıyız. e-Devlet'i, bilişimi etkin olarak kullanmak istiyorsak dünyayı çok yakından takip etmemiz gerekiyor" dedi. 'Entegre Veri Merkezi'nin devlet bazında oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Koru, "Kurumlar çalışmalarını birbirinden habersiz olarak gerçekleştiriyor ve sistemler birbiriyle konuşmuyor. Konuşan, düzgün, bütünleşik, hızlı, güvenli çalışan sistemler kurulmalı. Dışişleri Bakanlığı olarak; Konsolosluk Çağrı Merkezi, e- Vize, EBYS, Diplomatik Portal, e-Davetiye gibi öncü çalışmalarımızı, deneyimlerimizi kurumlarla paylaşmaya da hazırız" ifadesini kullandı.

Göçe; "Kamu, STK'lar ve özel sektör ile birlikte hareket etmek istiyoruz"

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren İnterpromedya Genel Müdürü Murat Göçe, "Dünya bilişim sektöründe; 2013 yılında yaklaşık 3,7 trilyon USD hacim gerçekleşti. Türkiye bilişim pazarı ise bu pazardan aynı yıl içinde sadece binde 8 pay alabildi. Çok net görülüyor ki hem iletişim hem de BT konusunda önümüzde uzun bir yol var" dedi. Bu yolda İnterpromedya olarak üzerlerine düşen sorumluluğun bilincinde olduklarını belirten Göçe, "Bileşenleri bir araya getirmek, sorunlarını ve bilgi birikimlerini paylaşmak, sektörü ilgilendiren her parçasının sinerjisini oluşturmak amacıyla şirketimizde yeni vizyon ve misyon belirledik. Bu doğrultuda; Kamu, STK'lar, dernekler ve şirketler ile eskisinden çok daha yakın olmak ve hatta birlikte hareket etmek istiyoruz" dedi.

Dell Türkiye Çözüm Grubu Direktörü Didem Duru, etkinlikte gerçekleştirdiği sunumda değişen dünyada teknolojik olarak nasıl yatırım yapılacağının üzerinde durduklarını kaydetti. Yerel yönetimlerde bütünleşik iletişim çözümleri hakkında bilgi veren Karel Kamu Sektörü Satış Müdürü Jale Modalı, savunma sanayine üretim ve tasarım desteği verdiklerinin de altını çizdi. Proline Proje Yöneticisi Kadir Kuğu, bulut bilişim teknolojileriyle uygulama yazılımları ve sistem çözümleri üzerinde durarak TSE'nin de 'Bulut Bilişim Güvenlik ve Kullanım Standardı' yayımladığını hatırlattı. Kayıtlı e-posta ve güvenli elektronik haberleşme konusuna açıklık getiren TNB KEP Kamu Satış Direktörü Cüneyt Nalçacı, kayıtlı e-posta'da içerik bütünlüğünün korunduğuna vurgu yaptı. Stratus Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, bilişim dünyasında emniyet ve güvenliğin önemini gündeme taşıyarak "Bilgi güvenliğine yönelik bilincimiz düşük. Çok fazla korsan yazılım kullanıyoruz" dedi.

Arslan; "Türkiye'de dünyaya pazarlanabilecek çok proje var"

Moderatörlüğünü BThaber Genel Yayın Yönetmeni Fatih Sarı'nın yaptığı 'Bilişim Teknolojileri ve Kamu Çözümleri Paneli'ne; DMO Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Yenal Arslan, Dell Türkiye Ankara Satış Yöneticisi Ersin Taşkın ve Karel Santral Terminal Yakınsama Ürün Yönetim Direktörü Baki Şahin katıldı.

Teknoparkların Ar-Ge firmalarına yol göstermelerinin büyük önem taşıdığına işaret eden Yenal Arslan, "Çok uluslu şirketler ve yerli firmalarla birlikte yaptıklarımızı dünyaya rahatlıkla pazarlayabiliriz. DMO olarak, KOSGEB ile geçen yıl protokol imzaladık. Yerli üreticilerimizi geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

TBD, Sektörün Sorunlarını Gündeme Taşıdı

Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin'in moderatörlüğünü yaptığı 'Kamu Teknoloji Liderleri Paneli'ne; aynı zamandaTürkiye Bilişim Derneği, Kamu Bilişim Merkezi Yöneticileri Çalışma Grubu üyeleri; TRT Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Sedat Onay, Türk Patent Enstitüsü Bilgi İşlem Daire Başkanı Kemal Nalçacı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Etem Akgündüz, Sosyal Bilimler Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Adnan Yılmaz katıldı. Panelde; ulusal veri merkezi, yerli yazılım, bulut, açık veri, BT çalışanlarının özlük hakları, büyük veri, kamunun tanıtım sıkıntısı gibi sektörün önemli başlıkları tartışıldı.

Dell Türkiye Çözüm Yöneticisi Övgü Gülşen, etkinlikte sunucu teknolojilerinde bütünleştirici yaklaşımlar sunumunu gerçekleştirdi. Etkinliğin son sunumunu yapan Enel Pazarlama Müdürü Ayşenur Ateşmen ve Uygulama Mühendisi Uğur Korkmaz doğru enerji çözümleri hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kamuda BT Yönetimi ve Sektör Sorunları Ankara Gündemine Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.


Advertisement