Kamuda çalışma sistemi yeniden düzenleniyor: Başarılı memur ödüllendirilecek - Son Dakika
Ekonomi

Kamuda çalışma sistemi yeniden düzenleniyor: Başarılı memur ödüllendirilecek

Yeni Ekonomi Programı kapsamında kamudaki kadrolar yeniden tanımlanacak. 2023'e kadar Kamu İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi kurulacak. Yeni sistemde vatandaş memnuniyeti de dikkate alınarak başarılı memurlar ödüllendirilecek.

01.10.2020 10:20  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı kapsamında kamu kurumlarında kadro ve pozisyonlar yeniden belirlenecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı 2023 yılına kadar Kamu İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi'ni kuracak. Norm kadro (personelin nitelik, sayı, unvan, derece olarak belirlenip standart getirilmesi) çalışmasıyla derece- kademeye göre ücret sistemindeki tüm sorunlar çözülecek.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre kurumlardaki pozisyonlar, kadrolar yeniden tanımlanacak. Vatandaş memnuniyeti de dikkate alınarak başarılı memurlar ödüllendirilecek. Norm fazlası personelin yeniden yerleştirmesi yapılacak. Kamu kurumlarında kadro, pozisyonların görev tanımları yapılırken, personel birimleri bu doğrultuda iş planı hazırlayacak. Kişisel gelişime yönelik eğitim programlarına ağırlık verilecek.

KAPSAMLI STAJ PORTALI

Program döneminde atılacak adımlarla işgücü piyasası da canlanacak. Etkili danışmanlık hizmetleri ile gençlerin kariyer planlamalarına destek verilerek eğitim sonrası işgücü piyasasına girişleri kolaylaştırılacak, bu kapsamda staj portalı kurulacak. Mesleki yeterlilik belgeli ve nitelikli işgücü sayısı artırılacak. Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan eğitimlere oluşturulacak dijital kütüphane vasıtasıyla erişim imkânı sağlanacak. İşsizlerin profil, beceri, beklenti ve istihdam edilebilmelerini engelleyen unsurların belirlenmesi için İşsiz Profil Envanteri Araştırması yapılacak.

ÖZEL SEKTÖRDE İSTİHDAM

Özel politika gerektiren gruplar için aktif işgücü programları düzenlenecek ve bu grupların özel sektörde istihdamına aracılık edilecek. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin tekrar canlandırılması ve bu kapsamda istihdam olanaklarının artırılması amacıyla yapılacak çalışmalar teşvik edilecek.

SÜRDÜRÜLEBİLİR FİNANSAL İSTİKRAR MODELİ HAYATA GEÇECEK

Sosyal medya hesabından Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi (FİKKO) toplantısına ilişkin paylaşımda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2021-2023 dönemine ilişkin Yeni Ekonomi Programı (YEP) doğrultusunda sürdürülebilir finansal istikrar modelini aldıkları tedbirlerle kısa sürede hayata geçireceklerini bildirdi. Atılacak adımların niteliğini artırmak için eylül ayı FİKKO toplantısını gerçekleştirdiklerini aktaran Albayrak, "2023'e kadar uzanan Yeni Ekonomi Programı doğrultusunda sürdürülebilir finansal istikrar modelini aldığımız tedbirlerle kısa sürede hayata geçireceğiz" ifadesini kullandı.

Kamuda çalışma sistemi yeniden düzenleniyor: Başarılı memur ödüllendirilecek

Son Dakika Ekonomi Kamuda çalışma sistemi yeniden düzenleniyor: Başarılı memur ödüllendirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • ROmeO: Ben özel sektörde yırtınayım. Hep memur yesin bu dünyada. 3 14 Yanıtla boluluyum oglum : memurlar çok çalışıyor öyle deme adamlar molaya bile çıkamıyor 3 1 keskinli: yırtınacağına biraz ders çalışıp memur olsan sende yerdin dünyayı 4 0 Kurt: Eminim memur olmak için çok çırpınmışındır. Ulaşamadığın ciğere şimdi de murdar diyorsun. Nazar etme ne olur çalış senin de olur. 0 0
  • sanmayın memur kazanacak: yandaşlara verecekler puanları ödülleri. 14 2 Yanıtla
  • Memur: MEB'de çalışan öğretmenlik mezunu memurlar, kurum içi sınavla öğretmenliğe geçirilmelidir. 1 7 Yanıtla
  • mıstık: Başarılı memuru ne şekilde belirleyecekler çok merak ediyorum. 7 1 Yanıtla nail: hiç merek etmeyin nasılmı belirlenecek yalakalar alacak ödülü iş yapanlar kalacak ortada bu kadar basit 7 0 deniz: nasıl bazı mağazalarda alış veriş yaptıktan sonra memnun kaldınızmı diye msj geliyor muhtemelen öyle bi sistem gelir 1 1
  • 007: TORPİLLİ MEMUR ÖDÜLLENDİRİLİR :) 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement