Kan Bağışında Yüzde 50'lere Varan Artış Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Kan Bağışında Yüzde 50'lere Varan Artış Yaşandı

Kan Bağışında Yüzde 50\'lere Varan Artış Yaşandı

Şanlıurfa'da 2013 yılında Türk Kızılayı'na "kan bağışı"nda bulunan bağışçı sayısında yüzde 50'ye varan artış yaşandı.

31.12.2013 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da 2013 yılında Türk Kızılayı'na "kan bağışı"nda bulunan bağışçı sayısında yüzde 50'ye varan artış sağlandı.

Şanlıurfa Kan Merkezi Sorumlusu Buket Arvas Singan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanın insan vücudunun olmazsa olmazı olduğunu hatırlatarak, her insanın ihtiyaç duyabileceği önemli bir hayat kaynağı olduğunu söyledi.

Kentte 2012 yılındaki bağışçı sayısının 13 bine ulaştığını belirten Arvas Singan, "Şanlıurfa'da  2013 yılındaki bağışçı sayımız 20 binleri aştı. Geçen yıla oranla kan bağışımızda yaklaşık yüzde 50'lik bir artış yaşandı ve bu durum yüzümüzü güldürüyor. Kan bağışı yapan bütün insanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Ne kadar çok kan bağışı desteği sağlanırsa o kada hastaya ulaşma imkanlarının olduğunu ifade eden Buket Arvas Singan, 2014 yılında da çalışmalarına hızla devam edeceklerini kaydetti.

Yakın zamanda Yıldız Meydanı'nda açılan kan alma birimini yeni yılda daha aktif olarak kullanarak, bağışçıların sayısını arttırmayı hedeflediklerini aktaran Arvas Singan, şunları kaydetti:

"İlçelerimize daha yoğun gideceğiz, bu yıl köyleride ziyaret edeceğiz. Kadınların kan bağışına katılımını arttırmak için çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğiz. İnsanların bu konuda yanlış bilgilendirilmesi var, bunu düzelterek onlarında kan bağışına katılımı sağlayacağız. Kan bağışının sağlık konusunda kadınlarada büyük faydası var özellikle, migren, deprasyon, kronik baş ağrısı, kronik yorgunluk gibi, hem bu şekilde bir anlamda tedavi olmuş olurlar hemde 3 hastaya iyilik yapmış olurlar." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kan Bağışında Yüzde 50'lere Varan Artış Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement