Kan Davalı Aileler Valinin Desteğiyle Barıştırıldı - Son Dakika
Güncel

Kan Davalı Aileler Valinin Desteğiyle Barıştırıldı

Iğdır'da aralarında kan davası bulunan iki aile, Iğdır Valisi Enver Ünlü ve kanaat önderlerinin desteğiyle barıştırıldı.

20.12.2018 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da aralarında kan davası bulunan iki aile, Iğdır Valisi Enver Ünlü ve kanaat önderlerinin desteğiyle barıştırıldı.

Halfeli beldesinde, Eylül 2017'de çıkan ve 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından Arıslı ve Yanardağ aileleri arasında başlayan kan davasının sona erdirilmesi amacıyla İstanbul Güngören Iğdırlılar Derneğinin girişimiyle çalışma başlatıldı.

Kanaat önderlerinin de katkılarıyla yapılan görüşmelerden sonra aralarındaki husumeti sonlandırmaya karar veren ailelerin barıştırılması için Iğdır Valisi Enver Ünlü ve derneğin desteğiyle Halfeli beldesinde "barış çadırı" kuruldu.

Buradaki barış yemeğine Vali Enver Ünlü'nün yanı sıra Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Başakcı, İl Müftüsü Mustafa Tekin, İstanbul Güngören Iğdırlılar Derneği Başkanı Öztürk Altuntaş ve iki ailenin bireyleri katıldı.

İl Müftüsü Mustafa Tekin'in okuduğu duaların ardından barışan iki ailenin büyüklerine Kur'an-ı Kerim hediye eden Ünlü, yaptığı konuşmada, "Sevgili Peygamberimizin bizlere emaneti olan kutsal kitap hepimize rehber olsun, inşallah. Bizim dinimiz barış, kardeşlik ve sevgiyi, hoşgörüyü emreder." dedi.

Ünlü, taraflar arasındaki husumetin bir an önce unutulması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yunus Emre'lerin, Mevlana'nın, Hacı Bektaş Veli'nin bu topraklara nakşettiği ve Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi, mümin, mümin kardeşine 3 günden fazla küs kalamaz. Yoksa yaptığı ibadet kabul edilemez. Peygamberimiz kuşu ölen çocuğa taziyeye gitmiştir. Biz alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberin ümmetiyiz ve merkezinde barış ve sevginin olduğu dinin ümmetiyiz. Bu nedenle aileler arasında yaşanabilen husumetleri, huzursuzlukları ve sıkıntıları bir an önce bertaraf ederek hayatımızın normale dönmesini sağlamalıyız."

"Aramıza fitne ve nifak sokanları cemiyetimizden uzak tutalım"

Her iki aile büyüğünü gösterdikleri güzel, örnek davranışlarından dolayı kutladığını anlatan Ünlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Barışma kararını alırken belki zorlandılar, aile mensuplarını bu barışa ikna ettiler ve çok büyük sorumluluk aldılar. Aynı zamanda kanaat önderlerimizin, dernek başkanı ve yönetiminin ve komşularının da katkılarıyla bu hayırlı sonuca ulaşıldı. Ben Allah'ın onları böyle bir sorunla bir daha imtihan etmemesini diliyorum. Lütfen aramıza fitne ve nifak tohumlarını sokanları cemiyetimizden uzak tutalım ve gençlerimize sahip çıkalım. Şehrimizde, bölgemizde bu tür huzursuzluklar ve kırgınlar olmasın."

Barışan aile büyüklerinden Zahir Yanardağ, bu barışmada emeği geçen herkese minnettar olduğunu söyledi.

Zeki Arıslı da barışa vesile olan devlet büyüklerine ve dernek yönetimine saygılarını sunduğunu belirterek, teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kan Davalı Aileler Valinin Desteğiyle Barıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement