Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Kan Davası Barışla Sonuçlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Dua yapılması- Abdulkadir Erten'in konuşması- Ailelerden görüntüler- Ailelerin Kuran-ı Kerimden dualar eşliğinde geşmesi- Zabit Eker'in konuşması Muş'ta kan davası barışla sonuçlandı- Muş'ta Yüksel ve Yıldırak aileleri arasında altı yıldır süren kan davası, kanaat önderlerinin girişimleriyle barışla sonuçlandı Muş'ta iki aile arasında altı yıldır devam eden kan davası, barışla bitti.

02.09.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Dua yapılması- Abdulkadir Erten'in konuşması- Ailelerden görüntüler- Ailelerin Kuran-ı Kerimden dualar eşliğinde geşmesi- Zabit Eker'in konuşması Muş'ta kan davası barışla sonuçlandı- Muş'ta Yüksel ve Yıldırak aileleri arasında altı yıldır süren kan davası, kanaat önderlerinin girişimleriyle barışla sonuçlandı Muş'ta iki aile arasında altı yıldır devam eden kan davası, barışla bitti. Merkeze bağlı Mescitli köyünde Yüksel ve Yıldırak aileleri arasında 2009 yılındaki silahlı kavgada, 4 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla başlayan kan davası, Serinova Belediye Başkanı Engin Atılgan, kanaat önderleri Mehmet Çelik, Zabit Eker ve Abdulkadir Erten'in ara buluculuğuyla son buldu.Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen barış töreni, Kuran'ı Kerim okunmasıyla başladı. Törende konuşan Erten, barış içinde yaşamanın önemine dikkati çekerek, "Artık bir arada olmalı, bir olmalıyız. İnşallah bundan sonra hiç kimsenin arasında bu tür kavgalar, bu tür ölümler olmayacak. İnşallah bugün bu iki aile arasında sağlanan barış ve barışın bu güzel ruhu, tüm ülkeye yayılacaktır. İnşallah sonuna kadar birlikteliğimiz, beraberliğimiz devam eder" dedi.İslam coğrafyasında akan kanın Müslüman kanı olduğunu belirten Erten, kin ve nefret yerini dostluk, barış, kardeşlik, ortaklaşma ve paylaşmanın alması gerektiğini ifade etti.Zabit Eker de iki aile arasındaki husumeti sonlandırmak için girişimde bulunduklarını anlatarak, barışı esas alan ailelere teşekkür etti. Barış yemeğinin ardından aile fertleri, Kur'an-ı Kerim'in altından geçtikten sonra el sıkışarak barıştı.Aile büyükleri de kan davasının sona ermesinin sevindirici olduğunu belirtti. Törene Belediye Başkanı Feyat Asya, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Kızılağaç Belde Belediye Başkanı Burhan Öğüt, Sungu Belde Belediye Başkanı Bedrettin Çetin, Serinova Belde Belediye Başkanı Engin Atılgan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif Turan, kanaat önderleri, aile büyükleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kan Davası Barışla Sonuçlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement