Kan Kardeşim" Projesi Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika
Güncel

Kan Kardeşim" Projesi Büyük İlgi Görüyor

Beşir Derneği ve Türk Kızılayının "Bir Damla, Bin Umut" sloganıyla başlattığı "Kan Kardeşim" projesi kapsamında ilk 2 günde 2 bin ünitenin üzerinde kan bağışında bulunuldu.

12.02.2019 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşir Derneği ve Türk Kızılayının "Bir Damla, Bin Umut" sloganıyla başlattığı "Kan Kardeşim" projesi kapsamında ilk 2 günde 2 bin ünitenin üzerinde kan bağışında bulunuldu.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, "Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır" mottosuyla İstanbul'un birçok bölgesinde 9 Şubat'ta Türk Kızılayı ile ortaklaşa başlatılan kampanyaya, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Mart ayının sonuna kadar devam edecek proje kapsamında, önceki yıllarda ulaşılan 100 bin ünite kan bağışının aşılması hedefleniyor.

Beyoğlu, Eminönü, Sarıyer gibi İstanbul'un birçok noktasına kurulan kan bağışı merkezlerinde toplanan kanlar, kan ihtiyacı olan binlerce kişiye umut oluyor.

Kan Kardeşim projesi dahilinde, bugüne kadar 106 bin 596 ünite kan bağışı yapıldı.

"Amacımız daha fazla bağışçıya ulaşmak"

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar, her yıl 2 milyona yakın insanın kan ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu ihtiyaç her geçen gün artarak devam ediyor. Acil durumlarda ise bu ihtiyaç çoğunlukla hasta yakınlarından karşılanıyor. 18-65 yaş arası, bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan, 50 kilogram üzerinde her sağlıklı insan, kan bağışlayabilir. Tüm halkımızı 'Kan Kardeşim' kampanyamıza davet ediyoruz. Çünkü paylaşmak mutluluktur. İlgili noktalara gelemeyecek durumda olanlar ise kankardesim.org sayfasına gönüllü üye olarak acil bir durum ortaya çıktığında en yakın ihtiyaç sahibine hızlıca ulaşabilir. Amacımız daha fazla bağışçıya ulaşarak, ilk 2 günde geçtiğimiz 2 bin ünite bağışı artırarak devam etmek."

Projenin devam edeceği tarihler ve bölgeler şu şekilde:

16-17 Şubat: Gaziosmanpaşa, Güngören, Şişli, Çatalca, Çerkezköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Kırklareli

23-24 Şubat: Kağıthane, Zeytinburnu, Bahçelievler, Çağlayan, Bağcılar, Esenyurt, Hadımköy, Edirne ve Tekirdağ

2-3 Mart: Esenler, Eyüp, Sultangazi, Selimpaşa, Silivri ve Halkalı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kan Kardeşim' Projesi Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement