Kanada Büyükelçisinden Vali Baruş'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kanada Büyükelçisinden Vali Baruş'a Ziyaret

Kanada Büyükelçisinden Vali Baruş\'a Ziyaret

Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Malatya Valisi Aydın Baruş'u ziyaret etti.

02.05.2019 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Malatya Valisi Aydın Baruş'u ziyaret etti.

Vali Baruş tarafından Valilik girişinde karşılanan Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter ilk olarak Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra konuklarını makamında ağırlayan Vali Baruş, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Malatya'nın tarihi, kültürel mirası, doğal güzellikleri ve sosyo-demografik özelliklerinden bahsetti. Vali Baruş, "Tarihe ışık tutan Aslantepe ve Nemrut Örenyeri ile uluslararası turizmde iddialı bir iliz. Mutfağımızın zenginliği ile Gastronomi turizminde de iddialıyız. Kanada gibi gelişmiş ülkelerle eğitim alanında işbirliği yapmak ve ilerleyen süreçteki temaslarımızın daha da artmasını istiyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Kanada Büyükelçisi Chris Cooter ise, "Ağırlama ve karşılamalar için size teşekkür ederim. Bu şehrin bu kadar güzel olması bizler için sürpriz oldu. Mondial'daki üniversitemiz ile Turgut Özal Üniversitemiz arasında işbirliğimiz var. Tarım ve sivil havacılık alanında çalışmalar yapan üniversitelerimizin Türkiye ile olan bağlantısını buradan başlatmanın iyi olacağı kanısındayım. Özellikle Malatya'ya hayran kaldığını, bunu paylaşarak ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Karşılıklı hediye sunumunun ardından Büyükelçi valilik makamından ayrıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kanada Büyükelçisinden Vali Baruş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde
    14:00 Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde

    Avusturya Hava Yolları'nda çalışan kabin görevlileri, maaşlarının artırılması talebiyle greve gitti. Grev nedeniyle 400'ün üzerinde uçuş iptal edilirken, yaklaşık 52 bin yolcu etkilendi. VIDA Sendikası, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 27 artırılmasını talep ederken, şirket yüzde 18 artış önerisinde bulunuyor.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement