Kanada'da ABD'den ithal edilen şeftalilerde Salmonella virüsü endişesi - Son Dakika
Güncel

Kanada'da ABD'den ithal edilen şeftalilerde Salmonella virüsü endişesi

Kanada\'da ABD\'den ithal edilen şeftalilerde Salmonella virüsü endişesi

Kanada'da ABD'den ithal edilen kırmızı soğanda Salmonella virüsünün tespit edilmesinin ardından, uzmanlar ABD'den ithal edilen şeftalilerde de Salmonella virüsü olabileceği endişe ile incelemelerini sürdürüyor.

24.08.2020 16:22  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada'da ABD'den ithal edilen kırmızı soğanda Salmonella virüsünün tespit edilmesinin ardından, uzmanlar ABD'den ithal edilen şeftalilerde de Salmonella virüsü olabileceği endişe ile incelemelerini sürdürüyor.

Kanada'da son birkaç hafta içinde hızlı artan Salmonella salgının nedenini araştıran halk sağlığı uzmanları bu salgının ABD'den ithal edilen kırmızı soğanla ilişkili olduğunu bulmuştu. Kanada'daki marketlerden, restoranlardan bu ürünlerin toplatılırken, toplam 379 vaka tespit edilmişti. Salgının devam etmesiyle ilgili araştırmalarını sürdüren uzmanlar, yine ABD'den ithal edilen şeftalilerde de Salmonella virüsü olabileceği endişesi incelemelerini sürdürüyor. Kanada Gıda Denetleme Kurumu, halkı ABD menşeili şeftali almamaları konusunda uyarıyor. Kanada hükümeti, şeftali sevkiyatı yapan ABD'li şirketten ürünlerini toplaması çağrısı yaptı.

Öte yandan sağlık kurumu, ürünlerin toplu olarak satılmış ve bir marka adıyla satışa sunulmuş olabileceğini ifade ederek, Kanadalıları çok dikkatli olmaları konusunda uyardı. Oluşturulan raporda, Prima Sweet Value Wawona, Sweet 2 Eat, Sweet O, Wawona, Wegmans ve Extrafresh dahil olmak üzere farklı etiketlere sahip 11 ürün marka listelendi. Sağlık Ajansı, Salmonella bulaşmış yiyeceklerin çürük görünmeyeceğini veya kokmayacağını ancak yine de virüs bulaştıracağını ifade etti. - OTTAWA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kanada'da ABD'den ithal edilen şeftalilerde Salmonella virüsü endişesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement