Kanada'da Kuş Yuvası Nedeniyle On Binlerin Katılacağı Festival İptal Edilebilir - Son Dakika
Dünya
BBC

Kanada'da Kuş Yuvası Nedeniyle On Binlerin Katılacağı Festival İptal Edilebilir

Kanada'nın önemli müzik festivallerinden Ottawa Bluesfest, festivalin ana sahnesinin kurulacağı yere yuva yapan bir kuş sebebiyle iptal edilme tehlikesi yaşıyor.

27.06.2018 07:26  Güncelleme: 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada'nın önemli müzik festivallerinden Ottawa Bluesfest, bu yıl kendi küçük ama etkisi büyük bir engelle karşı karşıya: Festivalin ana sahnesinin kurulacağı yere yuva yapan bir kuş.

AÇILIŞ GECİKEBİLİR

Yağmur kuşu ve dört yumurtası, 5 Temmuz'da başlaması planlanan festivalin açılışını geciktirebilir. Ana sahnenin kurulumuna Salı başlanması planlanıyor.

YUVAYI BOZMAK YASAK

Kanada yasalarına göre kuş ve yuvasını federal hükümetin izni olmadan taşımak yasak.

Konuyla ilgili BBC'ye bilgi veren Bluesfest iletişim direktörü AJ Sauve, federal hükümetten kuşu ve yumurtaların taşımak için izin beklediklerini söyledi ve ekledi: "Ornitoloji hakkında bu kadar çok şey öğreneceğimi tahmin etmezdim."

KUŞUN KORKUP KAÇMASINDAN KORKULUYOR

Yağmur kuşları nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olmasa da Kanada ve ABD'de federal koruma altındaki göçmen kuşlar statüsünde yer alıyor.

Her yıl Kuzey Amerika çapından on binlerce kişinin katıldığı Ottawa Bluesfest'in bu yılki programında Beck, Bryan Adams ve Dave Matthews Band de yer alıyor.

Organizatörler ana sahneyi kuracakları yeri değiştirseler bile alana gelecek kalabalığın kuşu korkutması ve kuşun yumurtalarını bırakarak kaçmasından endişeleniyor.

Pazartesi günü gazetecilere konuşan Bluesfest Direktörü Mark Monahan, "Bu son dönemlerde karşımıza çıkan en çetin engel oldu ama aşacağımızı hissediyorum" dedi. Yağmur kuşları insanların değiştirdikleri coğrafyalarda ve bitki örtüsü bulunmayan yerlerde yuva kurabiliyorlar.

Kanada\'da Kuş Yuvası Nedeniyle On Binlerin Katılacağı Festival İptal Edilebilir
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Kanada'da Kuş Yuvası Nedeniyle On Binlerin Katılacağı Festival İptal Edilebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • muhammed mustafa: tüm kalbimle söylüyorum.müslüman devletler hariç tüm devletleri canı gönülden seviyorum.müslümanlar olsa umrunda olmazdı yıkardı yuvasını.dünyayı müslümanlar kirletiyor tez zamanda yok olurlar inşallah 18 24 Yanıtla LAGOSLU: BU KADAR BÜYÜK ÇAPLI OLMAYABİLİR AMA BENZERİ BİR OLAY BİZİM ÜLKEMİZDE DE YAŞANDI. ARABANIN MOTORUNA YUVA YAPAN BİR GÜVERCİN İÇİN GÜNLERCE ARABASINI YERİNDEN KIMILDATMAYAN İNSANLARIMIZ VAR BİZİMDE. İNSAN OLMAK ESASTIR,DİN DÜŞMANLIĞI YAPMA! 11 1 Riyakarsınız: kendi Cumhurbaşkanına saygı duymayan insanlar anne baba saygısından mahrum insanlar zaten kuşa da saygı duymaz merak etme kuşlar bahane çok meraklıysanız yollar açık istediğiniz yerde yaşayabilirsiniz bu ülkede yaşayıp da yabancı hayranlığı duymak da ayrı bir fantazi olsa gerek 3 7 Elhamdülillah MÜSLÜMANIM: Sen müslümanlara laf diyeceğine önce bi adını değiştir Allah bilir isminde yazdığın isim değildir sırf İslamiyete çamur atmak için neleri bahane ediyorsunuz o kadar çok müslümanlardan nefret ediyorsan git Başka ülkede yaşa 0 0
  • akın ercan: kuş yuvası için eglencelerini iptal etmiş ne kadar insancıl bi durum.. ortadoğuya gönderdikleri silah mühimmat ve siyasi destekleri sebebiyle ölen binlerce insan, mülteci olan insanlara ne olucak diye düşünmeyen zihniyet insanlıktan vicdandan ne anlar. Rabbim teröre silah vs destek veren cümle insanları kahretsin yok etsin nesillerini kurutsun inşaallah. 16 8 Yanıtla
  • Hayvanhaklarısavunucusu: Nesli tükenmekte değil bu kuşların öldürün gitsin . Yumurtalarıda yılanlar yer . Festival devam edebilir . Ben bir engel göremedim saçma bir haber 0 18 Yanıtla
  • ali: oyyy canımsın sen annelik duygusu öyle birşey işte kuş ama annelik dugygusu olunca aslan kesiliyor bu arada bu davranış oskar alır dunya buna sessiz kalmamalı ödül vermeli bu ülkeye can gonulden kutlarım 7 7 Yanıtla
  • Kuş cenneti: Saygılı bireylerin yaşadığı bencil bir yönetimin olmadığı doğaya ve hayvanlara karşı yaklaşımın mükemmel olduğu bir ülke bir medeniyet ... ülkemizi kötülemek amacı ile yazmadım ancak herkes böyle olsa keşke) 6 3 Yanıtla
  • ah ulan şükrü: vay anasını ya helal olsun be 5 4 Yanıtla
  • cmk: kuslar insandan daha değerlidir konsere gelenler itlaf edilsin gereksiz insanlardı çünük 7 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
BBC

Advertisement