Kanada'da Çocukları Koruyucu Aileler de Koruyamadı - Son Dakika
Güncel

Kanada'da Çocukları Koruyucu Aileler de Koruyamadı

Kanada\'da Çocukları Koruyucu Aileler de Koruyamadı

Devlet koruması altında olup koruyucu ailelerin yanına verilen çocuklardan, sadece bir eyalette son 5 yılda 26 çocuğun öldüğü ortaya çıktı.

20.08.2014 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada'da sadece bir eyalette, son 5 yılda 26 çocuğun, korunma amacıyla verildikleri koruyucu ailelerin yanında öldükleri ortaya çıktı.

Kanada resmi yayın kuruluşu CBC'nin, Bilgi Edinme Kanunu kapsamında sorduğu soruyu yanıtlayan Newfoundland-Labrador Eyalet Hükümeti, 2009'dan bu yana hükümetin koruması altında bulunan 26 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Resmi verilere göre, ölümlerin 8'i sağlık sorunları ve 12'si de meydana gelen kazalarda kaydedilirken, geri kalan 6 çocuk intihar ederek yaşamlarına son verdiler. CBC Televizyonu, konu ile ilgili Eyalet Gençlik ve Çocuk Bakanı Sandy Collins'in bilgisine başvurduklarını ancak talebin reddedildiğini duyurdu.

Öte yandan Newfoundland-Labrador Çocuk ve Gençlik Hakları Derneği'nden Carol Chafe, ölümlerden sadece 6'sından haberdar olduklarını ve açıklanan 26 rakamı ile şoke olduklarını söyledi. Eyalet Aile, Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Birimi'nden, ölümlerle ilgili detaylı rapor istediklerini söyleyen Chafe, soruşturma açılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.

Haberin duyulması üzerine açıklama yapan Liberal Parti Milletvekili Dale Kirby, ölüm bilgilerinin saklamasının nedeninin, çocukları değil sorumlu kurum yöneticilerini korumaya dönük olduğunu söyledi. Konu üzerindeki tüm gizli noktaların gün yüzüne çıkarılmasını isteyen Miletvekili Kirby, korunmaları için kendilerine emanet edilen çocukları koruyamayan hükümetin, şimdi kendini koruma telaşına düştüğünü ileri sürdü.

Kanada'da şiddet başta olmak üzere, ailelerde yaşanan sorunlarda ilk önlemlerden biri olarak, çocukların kalıcı ya da geçici olarak koruyucu ailelerin yanına verilmesi uygulaması bulunuyor. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada'da Çocukları Koruyucu Aileler de Koruyamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement