Kanada'da Deli Dana Vakası Saptandı - Son Dakika
Güncel

Kanada'da Deli Dana Vakası Saptandı

EDMONTON (AA) – Kanada'nın Alberta eyaletindeki bir büyükbaş hayvan çiftliğinde deli dana hastalığı saptandığı açıklandı.

13.02.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDMONTON (AA) – Kanada'nın Alberta eyaletindeki bir büyükbaş hayvan çiftliğinde deli dana hastalığı saptandığı açıklandı.

Kanada Gıda Denetim Ajansı'ndan yapılan açıklamada, "Alberta'da bir çiftlikte süngerimsi beyin hastalığı (BSE) vakası saptanmıştır. Bu durum için derhal soruşturma başlatılmış ve ilgili çevrelerle yakın çalışma içine girilmiştir" denildi.

Soruşturma kapsamında Kanada Gıda Denetim Ajansı, deli dana hastalığı saptanan hayvanın nasıl enfekte olduğunu araştırıyor. Ajans, ilk olarak bu hayvana verilen yem üzerinde durulacağını ve bölgede testlere başlanacağını açıkladı. Açıklamada, deli dana vakası saptanan çiftlik ile hayvan sayısına ilişkin detaylar verilmedi.

Ülkede ilk kez 2003 yılında görülen deli dana salgını, ilerleyen yıllarda Kanada'nın Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü tarafından 2007 yılında "kontrollü BSE riski olan ülke" kategorisine alınmasına neden olmuştu.

Kanada Gıda Denetim Ajansı, Ulusal BSE Gözetim Programı aracılığıyla en son 2011 yılında saptanan vakanın Dünya Sağlık Örgütü ile Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'ne de bildirildiğini duyurdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada'da Deli Dana Vakası Saptandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement