Kanada'da Esrar Serbest Bırakılınca Stoklar 2 Günde Tükendi - Son Dakika
Dünya
BBC

Kanada'da Esrar Serbest Bırakılınca Stoklar 2 Günde Tükendi

Keyif amaçlı esrar kullanımının iki gün önce serbest bırakıldığı Kanada'da, ellerindeki stoklar hızla tükenen dükkanlar, müşterilerini eli boş gönderdi.

19.10.2018 17:36  Güncelleme: 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz Çarşamba gününden itibaren keyif amaçlı esrar kullanımı, üretim ve satışının yasallaştığı ikinci ülke olan Kanada'da, daha bir hafta geçmeden stoklar tükendi.

SAATLERCE KUYRUKTA BEKLEDİLER

Yasağın kalktığı saatten itibaren esrar satılan dükkanların önünde saatlerce kuyrukta bekleyen binlerce Kanadalı, daha ilk günden bir çok dükkanın elindeki stokları satın almıştı bile. İnternet üzerinden esrar almaya çalışanlar da satış sitelerine aşırı yüklenme nedeniyle siparişlerini ya gecikmeli aldılar ya da alamadılar. Buna bir de gelecek hafta yapılması beklenen posta grevi eklenince, esrar siparişini internet üzerinden verenlere, paketlerini almalarının beş gün sürebileceği uyarısı yapılmaya başlandı.

Kanada'da Esrar Serbest Bırakılınca Stoklar 2 Günde Tükendi

KANADA'DA ESRAR NASIL YASALLAŞTI?

Esrarın yasallaştırılması, iktidardaki Liberal Partili Başbakan Justin Trudeau'nun 2015'teki seçim vaatlerinden biriydi.

Trudeau, ülkede esrar kullanımını suç gören neredeyse yüz yıllık yasanın etkisiz kaldığını ve Kanada'nın dünyada en çok esrar kullanılan yerlerden biri haline geldiğini söylüyordu.

Kanada'da Esrar Serbest Bırakılınca Stoklar 2 Günde Tükendi

Başbakan yeni yasayla küçük yaştakilerin esrar kullanımının önleneceğini ve esrarın satışından elde edilen karın da suç örgütlerinin elinden alınarak vergilendirileceğini savunmuştu. Federal hükümet, yasallaşmayla birlikte vergi gelirlerinde 400 milyon dolarlık artış olacağını tahmin ediyor. Kanada'da esrar kullanımı ilk olarak 1923'te yasaklanmış, ancak tıbbi amaçlı kullanım 2001'de serbest bırakılmıştı. Diğer ülkelerde durum ne? Kanada bu konuda Uruguay'ı izliyor. Uruguay 2013'te keyif amaçlı esrar kullanımını ve satışını yasallaştırarak, dünyada bunu yapan ilk ülke unvanını almıştı.

Kanada\'da Esrar Serbest Bırakılınca Stoklar 2 Günde Tükendi
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Kanada'da Esrar Serbest Bırakılınca Stoklar 2 Günde Tükendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement