Kanada'da "Müslümanlara Hakaret" İddiası - Son Dakika
Güncel

Kanada'da "Müslümanlara Hakaret" İddiası

TORONTO (AA) – Kanada'nın Toronto kentinde havalanında güvenlik görevlisi olarak çalışan kişi hakkında, İslam dini ve Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

18.09.2015 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TORONTO (AA) – Kanada'nın Toronto kentinde havalanında güvenlik görevlisi olarak çalışan kişi hakkında, İslam dini ve Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Toronto Pearson Havalimanı'nda çalışan ve adı açıklanmayan güvenlik görevlisi, kural dışı müşteri aldığını ileri sürdüğü taksi şoförüne tepki gösterdi. Müslüman olduğu belirtilen taksi şoförünün karşılık vermesi üzerine çıkan tartışma, çevredekiler tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Güvenlik görevlisinin İslam dini, Müslümanlar ve Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren sözlerinin yer aldığı görüntüler, resmi yayın kuruluşu CBC'de yayınlandı.

Olay üzerine güvenlik görevlisinin çalıştığı ASP Security yetkilisi Alan Cakehead açıklama yaparak 3 kişinin şikayette bulunmasının ardından soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Kişi haklarının korunmasına verdikleri önemi dile getiren Cakehead, soruşturma neticesinde hak ihlal saptanması halinde güvenlik görevlisinin işten çıkarılacağını söyledi.

Cakehead ayrıca, güvenlik görevlisinin ücretsiz izne çıkarıldığını, haklarının askıya alındığını ve mensup olduğu sendikanın yetkilileri ile görüşme başlatıldığını belirtti.

-"Bu muameleyi kabul edemeyiz"

Güvenlik görevlisi hakkında şikayetçi olan taksi şoförleri de havaalanında farklı dinlerden kişilerin bir arada çalıştığını ifade ederek, tepkilerini "Bu şekildeki bir muameleyi kabul edemeyiz. Burada herkes birbirinin inancına saygılı yaşıyor. Hazreti Muhammed'e kötü sözler söyleyen kişinin üniformalı bir güvenlik görevlisi olması da çok büyük bir saygısızlık" sözleriyle dile getirdi.

Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı yönetiminin de olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada'da 'Müslümanlara Hakaret' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement