Kanada'da Silahlı Çatışma: 3 Polis Öldü - Son Dakika
Güncel

Kanada'da Silahlı Çatışma: 3 Polis Öldü

Kanada’nın New Brunswick eyaletine bağlı Moncton kentinde, bir şüpheliyi yakalamak için düzenlenen operasyonda çatışma çıkması sonucu 3 polis hayatını kaybederken, 2’si de ağır yaralandı.

05.06.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada'nın New Brunswick eyaletine bağlı Moncton kentinde, bir şüpheliyi yakalamak için düzenlenen operasyonda çatışma çıkması sonucu 3 polis hayatını kaybederken, 2'si de ağır yaralandı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi  New Brunswick Sözcüsü Paul Greene'in yaptığı açıklamaya göre, polis, 24 yaşındaki Justin Bourque isimli aranan şüpheliyi yakalamak için, Moncton'ın ormanlık bölgesi Pinehurst'e bir eve baskın düzenledi. Polisin baskınına silahla karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Operasyon Şefi Damien Theriault da basına verdiği bilgide, "Üç arkadaşımızı kaybettik, ikisi de ağır yaralı" dedi. Polis sözcüleri, kendilerine ağır silahlarla saldıran saldırganın daha sonra bulunduğu evden kaçtığını ve bölgede aramalara başladıklarını açıkladılar.

Halka yapılan anonslarda, olay bölgesinde olanların evlerinden dışarı çıkmamaları, kapılarını kilitli tutmaları ve evlerinin dışındaki ışıklarını açık bırakmaları istendi. Moncton'da olay bölgesinden başlayarak her ev ve aracı tek tek aramaya başlayan polis, halktan da edindikleri en ufak bilgiyi kendileri ile paylaşmalarını istedi.

Bir görgü tanığı, "Üzerinde kamuflaj elbisesi vardı. Başını bir bantla sarmıştı. Elinde, sırtında silah ve ok yay vardı" dedi.

Greene, aramanın havadan da yapıldığını, operasyona eyaletin başka bölgelerindeki ekiplerin de katıldığını duyurdu. Greene, saldırgan hakkında detay vermezken, sadece "silahlı ve tehlikeli" demekle yetindi. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada'da Silahlı Çatışma: 3 Polis Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement