Kanada'da Türk Camii Suriyeli Ailelere Kucak Açtı - Son Dakika
Güncel

Kanada'da Türk Camii Suriyeli Ailelere Kucak Açtı

MONTREAL (AA) – Kanada'da faaliyet gösteren Dorval Camii Derneği, Suriyeli ailelere sponsorluk hizmetinde bulunuyor.

30.12.2015 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MONTREAL (AA) – Kanada'da faaliyet gösteren Dorval Camii Derneği, Suriyeli ailelere sponsorluk hizmetinde bulunuyor. Kanada'nın Montreal kentindeki Türk derneği, Ermeni kiliseleri başta olmak üzere, birçok vakıf, dernek ve kilisenin organize ettiği mülteci ailelere sponsor olma uygulaması ile şu ana kadar iki aileyi Montreal'e getirdi.

Dorval Camii Derneği kurucusu ve Başkanı Mehmet Değer, AA'ya yaptığı açıklamada, Suriye'deki krizin ardından hazırlıklara başladıklarını anlattı. "Bu ilk iki aileyi getirmemiz 2 yıl sürdü" diyen Başkan Değer, "Hükümetin değişmesi ile birlikte, işlemler de hızlandı. Şimdi üç ailenin gelmesini bekliyoruz. Bunlardan bir ailenin 11 çocuğu var. Yeni yılda burada olacaklar" diye konuştu. Derneğin yeni yılda getireceği üç aile ile birlikte sponsor olduğu Suriyeli aile sayısı beşe ulaşacak.

-Aile başı 22 bin dolar

Kanada Hükümeti'nin almaya başladığı 25 bin Suriyeli mülteci sayısının dışında olan bu uygulamada, tek kişi için 12 bin (25 bin TL) ve iki çocuklu bir aile için de 22 bin Kanada Doları (46 bin TL) tutarındaki sponsorluk ücretinin yatırılması gerektiğini kaydeden Mehmet Değer, şunları anlattı:

"Aileler gelmeden evlerini hazırlıyoruz. Çalışacakları işlerini buluyoruz. Çocukları için gidecekleri okulları ya da dil kursları bulunuyor. Onlar geldiğinde doğruca evlerine yerleşiyorlar. Her ihtiyaçlarında da bizler yardımcı oluyoruz. Bölgemizdeki Müslümanların yanısıra, gayrimüslim Kanadalılar da, yaptıklarımızı bildikleri için bize para ve malzeme yardımında bulunuyorlar."

-"Tehdit ettiler"

İlk ailenin gelmesinin ardından yerel medyada kendileri ile ilgili çıkan haberler üzerine tehditler aldıklarını söyleyen Dorval Camii Derneği Başkanı Mehmet Değer, "resmi makamlara derhal durumu bildirdik. 2008-2012 yılları arası 8 kez saldırıya uğramıştık. Cam, çerçeve, kapılarımız kırılmıştı. Çok maddi zarar olmuştu. Yılmadık, devam ediyoruz. Glasnost zamanı Rus ailelere, Bosna Savaşı sırasında 33 Bosnalı aileye de sponsor olup getirmiştik" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada'da Türk Camii Suriyeli Ailelere Kucak Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement