Kanada'dan ABD'ye Vergi Misillemesi - Son Dakika
Dünya

Kanada'dan ABD'ye Vergi Misillemesi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'ye ithal edilen çelik ürünlerine yüzde 25, alüminyum ürünlerine yüzde 10 ek gümrük vergisi kararına Kanada'dan misilleme geldi.

01.07.2018 23:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'ye ithal edilen çelik ürünlerine yüzde 25, alüminyum ürünlerine yüzde 10 ek gümrük vergisi kararına Kanada'dan misilleme geldi. Kanada hükümeti; aralarında akçaağaç pekmezi, kahve çekirdeği, çilek reçeli ve öteki şekerleme ürünlerinin de bulunduğu bir dizi ürün için ABD'ye 12.5 milyar dolarlık gümrük vergisi uygulama kararı aldı.

Kanada Başbakanı Justın Trudeau, ABD'nin ek gümrük vergisi uygulamasına karşı kendilerinin de önlem almaları gerektiğini, bu bağlamda Kanada'nın da Amerikan ürünlerine ek gümrük vergisi koyduğunu söyledi. Trudeau, Trump'ın ek gümrük vergilerine karşı gösterdiği dayanışmadan ötürü Kanadalılara teşekkür etti ve Amerikan malı alırken iki kez düşünmeleri önerisinde bulundu. Trudeau, 80'i aşkın Amerikan ürününe yüzde 10 oranında ek gümrük vergisi konacağını duyurdu. - York

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kanada'dan ABD'ye Vergi Misillemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum
    14:10 Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-İran arasındaki gerilimle ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan "İki taraf da farklı şeyler söylüyor, konuyla ilgili akla ziyan olmayan bir açıklama da yok, sahiplenme de yok" ifadelerini kullandı.


Advertisement