Kanada'dan Suudi Arabistan'a Askeri Zırhlı Araç Satışına Onay - Son Dakika
Güncel

Kanada'dan Suudi Arabistan'a Askeri Zırhlı Araç Satışına Onay

OTTAWA (AA) – Kanada ile Suudi Arabistan arasında, Harper hükümeti zamanında varılan ancak Trudeau hükümeti tarafından bir süredir askıda tutulan askeri zırhlı araç satışı anlaşması onaylandı.

13.04.2016 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OTTAWA (AA) – Kanada ile Suudi Arabistan arasında, Harper hükümeti zamanında varılan ancak Trudeau hükümeti tarafından bir süredir askıda tutulan askeri zırhlı araç satışı anlaşması onaylandı.

Kanada Dışişleri Bakanlığı, Bakan Stephane Dion'un sözkonusu anlaşmaya imza koyarak, LAV (Light Armoured Vehicle) olarak da bilinen 11 milyar dolarlık hafif askeri zırhlı araçların ihracına izin verdiğini duyurdu.

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, göreve geldiği günden bu yana, Suudi Arabistan'daki insan hakları ihlalllerini gerekçe göstererek, hafif askeri zırhlı araçların satışı anlaşmasını onaylamıyordu.

Öte yandan Kanada resmi yayın kuruluşu CBC'de yeralan bir habere göre de, Kanada Dışişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili hazırlanan bir raporda, "Kanada 1990'dan bu yana Suudi Arabistan'a binlerce LAV satmış ve bu araçların bugüne kadar insan hakları ihlallerinde kullanıldığına dair bir delile rastlanılmamıştır" bilgileri yeraldı.

Haberde, Bakan Dion'un anlaşmaya imza koymasında, bakanlığın hazırladığı bu raporun etkili olduğu savunuluyor.

Suudi Arabistan, 2014 yılında Kanada ile yaptığı anlaşma gereğince, bu ülkeden 11 milyar dolarlık hafif zırhlı araç (LAV) alımına gitmişti.

Anlaşmayı Kanada'nın Ontario eyaletinde tesisleri bulunan General Dynamics Land Systems kazanmıştı. Anlaşmanın onaylanmasının ardından, askeri hafif zırhlı araçların ihraç takviminin de başlayacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada'dan Suudi Arabistan'a Askeri Zırhlı Araç Satışına Onay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement