'Kanada Ordusu Noel'e Kadar 50 Bin Mülteci Getirebilir" - Son Dakika
Güncel

'Kanada Ordusu Noel'e Kadar 50 Bin Mülteci Getirebilir"

OTTAWA (AA) – Kanada Ordusu'nun, 3 ay içinde en az 50 bin Suriyeli mülteciyi ülkeye getirebileceği belirtildi.

13.09.2015 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OTTAWA (AA) – Kanada Ordusu'nun, 3 ay içinde en az 50 bin Suriyeli mülteciyi ülkeye getirebileceği belirtildi.

Eski Kanada Genelkurmay Başkanı emekli General Rick Hiller, Kanada Ordusu'nun Noel Tatili'ne kadar 50 bin Suriyeli mülteciyi getirebileceğini söyledi. Kanada resmi yayın kuruluşu CBC'de bir programa canlı bağlanan Rick Hiller, Kanada Ordusu'nun bu konuda deneyimi olduğunu ve 1955 yılında 3 bin askerle 50 bin kişiyi İngiltere'den alıp Kanada'ya getirdiğini hatırlattı.

Hillers, "Şu anki durum, önce bu trajediyi çözmeyi ama hemen çözmeyi gerektiriyor. Böylesi büyük insan hareketlerinde güvenlik elbette sorundur ama bunu sağlayacak tecrübe Kanada Ordusu'nda var" diye konuştu.

Ailelerin, çocuklarını, yaşlılarını ve hayatlarını terörden kurtarmak için kaçtığını hatırlatan Rick Hiller, "böyle bir durumda zaman en değerli şeydir ve bu canlar zaman kaybetmeden kurtarılmalıdır. Bu ülke 147 yıldır yaptığını, hemen ve şimdi yapmalıdır" dedi.

Kanada'da Stephen Harper başkanlığındaki Muhafazakar Parti Hükümeti, Suriyeli sığınmacıları kabul etmediği gerekçesiyle başta muhalefet partileri olmak üzere, ülke genelindeki STK'larca eleştiriliyor. Başbakan Harper ise ülke halkının güvenliğini gerekçe göstererek, mülteci politikalarında değişiklik yapmayacaklarını yineliyor.

Acil Yardım Fonu kuruldu

Öte yandan Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis, Suriyeli sığınmacılara gönderilmek üzere 100 milyon dolarlık Acil Yardım Fonu kurduklarını açıkladı.

Bakan Paradis, yaptığı yazılı açıklamada, bu fona bağışta bulunulan her dolara, hükümetin de aynı miktarı ekleyerek sığınmacıların ihtiyaçları için yollanacağını kaydetti. Bakan Paradis, fonda toplanacak yardımların, Suriye'deki çatışmalarda etkilenip de komşu ülkelere sığınan insanların gıda, giyim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını sağlamak için kullanılacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kanada Ordusu Noel'e Kadar 50 Bin Mülteci Getirebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement