Kanada Terör Hükümlüsünün Vatandaşlığını İptal Etti - Son Dakika
Güncel

Kanada Terör Hükümlüsünün Vatandaşlığını İptal Etti

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı, terör suçundan ömür boyu hapse mahkum olan bir kişinin vatandaşlığını iptal etti.

27.09.2015 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı, terör suçundan ömür boyu hapse mahkum olan bir kişinin vatandaşlığını iptal etti.

Kanada Parlamentosu'nda geçen mayıs ayında kabul edilen ve terör suçlarından hüküm giyenlerden ülkede ikinci vatandaşlığı olanların bu hakkının iptaline imkan veren ilgili yasa ilk kez uygulandı.

Toronto'da terör hazırlığında oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 18 Müslüman öğrenciden Ürdün asıllı Zakaria Amara, yeni yasayla Kanada vatandaşlığını kaybetti.

Kanada resmi yayın kuruluşu CBC, yasanın ilgili hükümleri gereğince aynı davada hüküm giyen Asad Ansari ve Saad Khalid ile El-Şebab üyesi olduğu için tutuklanan Muhammed Hersi'nin de Kanada vatandaşlığından çıkarılacaklarını açıkladı.

Bu arada, Kanada Ulusal Savunma Bakanı Jason Kenney, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Zakaria Amara'nın Kanada'dan nefret etmek ve masum insanları öldürmeye çalışmakla vatandaşlık hakkını kendi elleriyle yok ettiğini duyurdu.

Zakaria Amara ve 17 arkadaşı, Ontario eyaletinin Newmarket kentinde kiraladıkları bir çiftlik evine 25 kilogramlık torbalarda 120 adet amonyum nitrat siparişi vermeleri üzerine yakalanmış ve resmi binalara bombalı saldırı hazırlığı yaptıkları açıklanmıştı.

"Bill C-24 Yasası" olarak da bilinen Kanada Vatandaşlığını Güçlendirme Yasası (Strengthening Canadian Citizenship Act) ile Kanada devleti; Kanada vatandaşlığını yalan beyan ya da hileli yollarla alan, Kanada ile doğrudan askeri çatışmaya giren silahlı güçlerde ya da organize silahlı gruplarda bulunan, vatana ihanet ve casusluk yapan, terör suçlarından Kanada'da ve Kanada dışında hüküm giyen, bu suçlardan 5 yıl veya daha fazla hapis cezası alanların vatandaşlıklarını geri alma hakkına sahip olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada Terör Hükümlüsünün Vatandaşlığını İptal Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement