Kanasla gözünden vurulan Suriyeli genç, tedavi edildi - Son Dakika
Güncel

Kanasla gözünden vurulan Suriyeli genç, tedavi edildi

Kanasla gözünden vurulan Suriyeli genç, tedavi edildi

RIFAT YERLİKAYA - Suriye'de, keskin nişancılar tarafından önce ayağından, ardından düştüğü yerde gözünden vurulan Muhammed Salih, Konya'da tedavi altına alındı.

23.10.2013 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RIFAT YERLİKAYA - Suriye'de, keskin nişancılar tarafından önce ayağından, ardından düştüğü yerde gözünden vurulan Muhammed Salih, Konya'da tedavi altına alındı.

Halep kentinde keskin nişancılarca gözünden ve ayağından vurulan Muhammed Salih (17), getirildiği Konya'da ameliyata alındı. Tek gözünü kaybeden Muhammed Salih'in, taş ve metal parçaları yüzünden tahrip olan diğer gözü Konya Numune Hastanesi Göz Kliniği doktorlarından Aydın Beyatlı ve Op. Dr. Fehmi Özkan tarafından ameliyat edildi.

Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Op. Dr. Aydın Beyatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın 3. günü Halep'te gözünden vurulan Muhammed Salih'in, hastanelerine getirildiğini söyledi.

Hastanın sağ gözünü tamamen kaybettiğini ifade eden Beyatlı, "Hastamız, kurşunun girdiği sağ gözünü tamamen kaybetmiş. Sol gözünde ise ciddi tahribat oluşmuş. Ameliyat başarılı geçti. İnşallah tedavisinin ardından görebilecek şekilde Suriye'ye göndeririz" dedi.

Beyatlı, Op. Dr. Fehmi Özkan ile yaptıkları ameliyatla, hastanın iki gözünü de iltihaptan temizlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Elimizden geldiği kadar gözün ön ve arka segmentini kan ve iltihaptan temizledik. Geldiğinde hasta berbat bir durumdaydı. Sağ gözü iltihap içindeydi. Bu durumu hayati tehlike de arzedebilirdi. Hemen sağ gözünü temizledik ve oradaki iltihapları gözden uzaklaştırdık. İsabet eden taş ve metal parçaları yüzünden sol gözünde de parçalanma vardı. Gözün arka tarafında kanama vardı, o da temizlendi. Bundan sonra hastayı takip edeceğiz."

Beyatlı, Suriye'nin yanı sıra Irak'tan da birçok hastanın Türkiye'de tedavi edildiğine dikkati çekti.

Konuşmakta güçlük çeken Muhammed Salih ise Halep'in iki bölgeye ayrıldığını, bir bölgenin Özgür Suriye Ordusu'nun, diğer bölgenin ise Esed birliklerinin kontrolünde olduğunu aktardı.

İki bölgenin arasındaki caddeden geçtikleri sırada ayağından kanas silahıyla vurulduğunu anlatan Salih, "Vurulduktan sonra yere düştüm. Ateş etmeye devam ettiler. Sonra yine keşkin nişancılar tarafından gözümden vuruldum. Arkadaşlarım beni alıp oradan uzaklaştırdılar. İlk müdahale yapıldıktan sonra Türkiye'ye getirildim. Şimdi daha iyiyim. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlara, benimle ilgilenen tüm yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

- Babası, Esed güçlerine karşı mücadele ediyor

Esed birliklerinden korktuğu için soyadlarının gizlenmesini isteyen anne Sümeyye ise Türkiye'nin Suriyeliler için elinden gelenin fazlasını yaptığını vurguladı.

"Türkiye'de bize her konuda yardımcı olunuyor" diyen Sümeyye, hala Suriye'de olan eşinin Esed birliklerine karşı mücadeleye devam ettiğini söyledi.

Hastanenin Başhekimi Dr. Halit Karaca da daha önce Ankara gibi büyük şehirlere sevk edilen hastaları artık göndermediklerini, zorlu göz ameliyatlarını Konya'da yapabildiklerini bildirdi.

Suriye'den gelen hastanın da en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını beklediklerine işaret eden Karaca, ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanasla gözünden vurulan Suriyeli genç, tedavi edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement