Kanatlı Tanıtım Ürünleri Grubu, 2014'ü Sağlıklı Beslenme ve Bilgilendirme Yılı Olarak Belirledi - Son Dakika
Ekonomi

Kanatlı Tanıtım Ürünleri Grubu, 2014'ü Sağlıklı Beslenme ve Bilgilendirme Yılı Olarak Belirledi

Türkiye'nin ihracat yıldızı Kanatlı Ürünleri Sektörü, son günlerde gündemi meşgul eden beyaz et ve yumurta ile ilgili yanlış bilgilendirmeleri hedef aldı.

11.03.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ihracat yıldızı Kanatlı Ürünleri Sektörü, son günlerde gündemi meşgul eden beyaz et ve yumurta ile ilgili yanlış bilgilendirmeleri hedef aldı. Sektörü temsil eden Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu (KTG), bu şehir efsanelerinin önüne geçebilmek adına sağlıklı beyaz et ve yumurta üretimi hakkında bilgilendirme çalışmalarına başladı.

KTG, "Sağlıklı Bilgilendirme" çalışmalarına ilk olarak farklı yayın organlarının katılımı ile tesislere yönelik basın gezisi düzenledi. KTG Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aydemir'in ev sahipliği yaptığı geziye, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Besin Hijyen Teknolojileri Anabilim Dalı Başkanı Mustafa Tayar ve Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Bölüm Başkanı İsmet Türkmen de katıldı.

KTG Başkanı Aydemir, 2014 yılında sağlıklı beslenme, beyaz et ve yumurtanın faydalarını doğru olarak anlatarak şehir efsanelerinin önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Aydemir, "Çocuklarımıza yedirmeyeceğiniz hiçbir ürünü, tüketicimize de yedirmeyeceğiz" felsefesine bağlı kalarak hem Türk tüketicisine hem de dünyaya en sağlıklı ürünleri sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Türk Kanatlı Sektörünün, son 10 yılda hızla geliştiğini ve dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğini vurgulayan Aydemir, "Ülkemizde de artan nüfusun gereksinimlerini karşılamak için en doğal, en kaliteli ürünleri sunmak bizim işimiz ve üretim konusundaki hassasiyetimizi sağlık uzmanlarıyla birlikte yerinde paylaşmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

-TAVUKLARIN YEDİKLERİ HER ŞEY KONTROL EDİLEREK TÜKETİCİYE SUNULUYOR-

"Sağlıklı Bilgilendirme" çalışmaları kapsamında sektörde dünyanın 6. büyük firması olan Has Tavuk entegre tesislerinde piliç kesim ve işleme tesisi ziyaret edildi. Son teknoloji ürünü sistemlerin kullanıldığı tesislere çok sıkı güvenlik koşulları altında giriliyor. Gezide, ayrıca Matlı Gıda Grubu'nun Burdan Yumurta üretim tesisleri de incelendi. El değmeden üretilerek paketlenen yumurtaların tüm üretim aşamasında, tavukların yedikleri yemler, içtikleri su dahil her şey kontrol edilerek tüketiciye sunuluyor.

Tesislerin gezilmesinin ardından söz alan Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Besin Hijyen Teknolojileri Anabilim Dalı Başkanı Mustafa Tayar ise, beyaz et ve yumurta hakkında son günlerde hızla çoğalan söylemlere karşı çıktıklarını ve çocuklarımızın gelişimleriiçin en önemli ve en ucuz protein maddesinin yumurta olduğunu vurguladı. Herkesin günde bir yumurta yemesi gerektiğini savunan Tayar, çocukların zihin gelişimlerini etkileyecek hiçbir çalışmaya ve söyleme izin vermeyeceklerini dile getirdi. Tayar, "Bugün burada olan arkadaşlar, piliçlerin yetiştirilme koşullarını, üretim aşamalarını, kesim koşullarını, yumurta işleme ünitesini, paketlenmesi, sofralara ulaşma aşamaları hakkında detaylı bilgi aldılar. Umarız halkımız konusunda uzman olmayanların sözlerine rivayet etmez ve bizim verdiğimiz doğru bilgilendirmeleri göz önüne alırlar" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Kanatlı Tanıtım Ürünleri Grubu, 2014'ü Sağlıklı Beslenme ve Bilgilendirme Yılı Olarak Belirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement