Kandıra'ya Dalış Merkezi Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Kandıra'ya Dalış Merkezi Kurulacak

Kandıra\'ya Dalış Merkezi Kurulacak

Başkan Karaosmanoğlu'nu ziyaret eden Kan, Kandıra'nın Kefken sahilinde Dalış ve Su Merkezi kurmak istediklerini söyledi.

02.01.2012 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz kan ile KARSAD Başkanı Zeki Şirinoğlu'nu misafir etti. Kan ile Şirinoğlu, Başkan Karaosmanoğlu'na Kandıra'da bir dalış ve su altı merkezi kurmak istediklerini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, Kandıra için güzel olan her şeye destek vereceklerini ifade etti.

DALIŞ VE SU ALTI MERKEZİ

Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ile Karamürsel Sualtı Sporları Derneği(KARSAD) Başkanı Zeki Şirinoğlu ve dernek yöneticisi balık adamlar, Başkan Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. Kandıra Belediye Başkanı Kan, KARSAD ile birlikte Kefken'de dalış ve sualtı merkezi kurmak istediklerini dile getirdi.

KEFKEN'DE KURULACAK

Bölgede çok uygun bir alan bulunduğunu ifade eden Kan, ''Kefken'de bulunan bölge, Karadeniz sahilimizde dalış için en uygun yerlerden biri. Doğal bir koydan oluşuyor ve su altı mağaraları mevcut. Kandıra'nın Karadeniz sahilinin tam ortasına denk geliyor. Kandıra'da dalış turizmini geliştirmek ve bu yerde bir dalış ve su altı merkezi kurmak istiyoruz'' açıklamasını yaptı.

DOĞAL VE UYGUN BİR ALAN

KARSAD Başkanı Şirinoğlu ve balık adamlar da, bu alanda dalışlara katıldıklarını ve dalış merkezi yapmak için çok uygun olduğunu dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu'nun destek ve katkılarıyla Karamürsel'de su altı sporlarında çok önemli bir mesafe aldıklarını söyleyen Şirinoğlu, Kefken'deki bu doğal alanın dalış için en uygun yerlerden biri olduğunu dile getirdi.

BALIK ADAMLAR DALIYOR

Yer altı mağaralarının da bulunduğu bu alanda balık adamların sık sık dalış yaptığını aktaran Şirinoğlu, yapılacak tesislerin örnek ve Türkiye'ye model olacağına değindi. Kandıra Belediye Başkanı Kan ile KARSAD Başkanı Şirinoğlu, bu alanda dalış ve sualtı merkezi kurulması durumunda İstanbul ve çevre illerden dalgıçların büyük ilgi göstereceğini vurguladı.

KANDIRA'YA ÖNEM VERİYORUZ

Kandıra'ya önem verdiklerini ve altyapısından üstyapısına kadar büyük yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ''Kandıra'da önemli bir alt yapı hamlesi başlattık. Alt yapısını tamamladığımız alanlarda üst yapıya geçiyoruz. Namazgah Deresi'nin ıslahının ardından şimdi Kandıra'nın100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak Namazgah Barajı'nın yapımına başladık. Ben yüzmeyi çok seviyorum ve yaz aylarında Kandıra'da denize giriyorum. Geçen yıl Karamürsel'de tüplü dalış yaptım. Dalış turizminin Kandıra'da gelişmesini ben de arzu ediyorum. Kandıra'ya yararı dokunacak her çalışmaya destek vermeye hazırız'' dedi.

LİMAN VE DERSLİKLER OLACAK

Kandıra'nın Kefken mevkiinde kurulması planlanan projede Dalış ve Su Altı Merkezi, liman, can kurtaran, ilk yardım, derslikler ve lokal yer alacak. Yeşil alanlar ve otoparkın da bulunacağı Dalış ve Su Altı Merkezi'nde duş, lavabo ve barınma alanları da yer alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kandıra'ya Dalış Merkezi Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement