Kangal Köpekleri Zeytin Dalı Harekatı'na Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Kangal Köpekleri Zeytin Dalı Harekatı'na Hazırlanıyor

Sivas'ta yetiştirilen dünyaca ünlü 'Anadolu Aslanı' olarak bilinen Kangal köpekleri, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verip, terörle mücadele etmeye hazırlanıyor.

19.02.2018 11:06  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta yetiştirilen dünyaca ünlü 'Anadolu Aslanı' olarak bilinen Kangal köpekleri Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin kentinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verip terörle mücadele etmeye hazırlanıyor.

KANGALLAR TERÖRLE MÜCADELEYE HAZIRLANIYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından toplumsal olaylara müdahale için kullanılan ve daha sonra da sınır karakollarında da korumak için kullanılması için çalışma başlatılan Sivas'ın dünyaca ünlü Kangal köpekleri terörle mücadele etmeye hazırlanıyor.

Kangal Köpekleri Zeytin Dalı Harekatı'na Hazırlanıyor

Zeytin Dalı Harekat'ında Mehmetçiğe destek verecek kapasiteye sahip olan ve bulunduğu dar ve geniş alanları koruyabilme özelliğine sahip olan Kangal köpekleri teröristlerin korkulu rüyası olmaya hazırlanıyor. Soğuk havada yetiştirilen ve hareket kabiliyeti yüksek olan Kangal köpekleri gece taarruzunda da bulunduğu bölgeye koruyabilme özelliğine sahip olan ırk olarak ön plana çıkıyor.

AFRİN'E YAKINDA İNTİKAL EDİLECEK

Kangal köpeği yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, milli kangallarımızla beraber Afrin'e çok yakında intikal etmeyi düşündüklerini belirterek,"Amacımız Mehmetçiğe ne kadar yardımcı olabiliriz, ne kadar bayrağımıza, güvenlik güçlerimize yardım edebiliriz düşüncesi ile kalbimizle yüreğimizle yatıyoruz ve onlar için biz canı gönülden nöbet tutuyoruz.

Kangal Köpekleri Zeytin Dalı Harekatı'na Hazırlanıyor

Askeriyemize ve güvenlik güçlerimize köpeklerimizden çalışma başlattık. Burada da yavruluğundan itibaren eğittiğimiz, eğitime tabii tuttuğumuz yavrularımız var. Çok kısa bir sürede kendi eğittiklerimizi güvenlik güçlerimize, sınır karakollarımıza buradan şahsım adına çiftliğim adına hibe edeceğim" dedi.

GECE RADAR GÖREVİ GÖRÜYOR

Kangal köpeklerinin Afrin'e milli ideal olarak gönderip ve milli işin içerisini kapsayarak çok büyük görev üstlenebileceklerini aktan Yıldız şöyle konuştu: "Kangal köpeklerimiz terörle mücadelede gerek kısa alanlarda, gerek alan savunmalarında ve gerek tayin edildikleri bölgelerde inanılmaz başarı sağladılar. Çünkü gece çok aktifler.

Kangal Köpekleri Zeytin Dalı Harekatı'na Hazırlanıyor

Zaten gece taarruzda Kangal köpeğinin kendi bulunduğu bölgeye bir insanı yaklaştırması mümkün değil. Bunla beraber gece radar gibi bir hareketlilik sağlar. Daha hareketlidir, daha çok ırksal özelliğini teşhir eder. ve siz kangal köpeğini gündüz değil, gece daha çok aktif görürsünüz. Zaten bizim her alanda, bulunduğu karakollarda, sınırlarda, yaklaşık 5 ile 10 kilometreye yakın bölgeleri taarruz edecek güce ve kapasiteye sahip.

DAR ALANDA KUŞ UÇURTMUYOR

Kangal köpeğinin sezileri çok güçlüdür. Hatta dar alanlarda bile kuş uçurtmaz. Amacı ise iç güdüsel olarak sizlere her şeyi alıp verir. Bir bakmışsınız ki huzursuz ve tedirgin olmaya başlamış sizle dil alışverişi yapar. Herhangi bir sızma girişiminde bulunan teröristi çok rahat gözlemler, size aktarır. ve orada onu bertaraf eder. Ciddi mücadele ve ortak bir mücadeleye de dahil eder kendisini."

Kangal Köpekleri Zeytin Dalı Harekatı'na Hazırlanıyor
Kangal Köpekleri Zeytin Dalı Harekatı\'na Hazırlanıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kangal Köpekleri Zeytin Dalı Harekatı'na Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu
    11:20 İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ile üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlanırken, yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. İstanbul Yenibosna'da metrobüs hattını kullanan vatandaşlar, üst geçit ve duraklarda aşırı yoğunlukla karşılaştı. Üst geçitlerde başlayan yoğunluk metrobüs durağına kadar uzadı. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlandı. Tek sıra halinde ilerlemeye çalışan vatandaşlar, güçlükle yürürken o anlar ise havadan görüntülendi. Görüntülerde yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda ise zaman zaman trafiğin durma noktasına geldiği dikkat çekti. - İSTANBUL

  • Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı
    11:19 Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı

    Tokat'ın Niksar ilçesinde bir köpek, bir dükkanın kapı demirinin altına sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 20 dakikalık bir çalışma sonucunda köpeği kurtardı.

  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
    11:18 Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde meydana gelen kazada, otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza, Hürriyet Caddesi'nde Naci Kamış Bulvarı kavşağında gerçekleşti. Çarpışmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü Melih Özmen, ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesine sevk edildi. Trafik ekipleri olay yerinde önlem alırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tekirdağ'da Kaçak İçki ve Etil Alkol Operasyonu: 227 Şişe İçki ve 62 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
    11:17 Tekirdağ'da Kaçak İçki ve Etil Alkol Operasyonu: 227 Şişe İçki ve 62 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yapılan operasyonda, bir şüphelinin kaçak içki sattığı bilgisi üzerine harekete geçen polis ekipleri, bir iş yerinde arama yaptı. Yapılan aramalarda 227 şişe gümrük kaçağı içki ve 62 litre kaçak etil alkol ele geçirildi. Olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

  • Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti
    11:17 Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti

    Konya-Karaman kara yolunun 25. kilometresinde, Bekir T. idaresindeki 42 J 2873 plakalı otomobil, otobüs durağında bekleyenlere çarptı. Kazada 4 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirdi. Cenazeler, Konya Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

  • Hatay Belediye Başkan Adayının Konuşması Sosyal Medyada İlgi Odağı Oldu
    11:17 Hatay Belediye Başkan Adayının Konuşması Sosyal Medyada İlgi Odağı Oldu

    Hatay'ın Dötyol ilçesinde belediye başkan adayı Cihan Tufan'ın seçim çalışmaları esnasında bir kahvehanede vatandaşların konuşmaya aldırış etmeden oyun oynamaya devam ettiği anlar, sosyal medyada ilgi odağı oldu.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Çınarköy Mahallesi'nde Hemşehrileriyle Buluştu
    11:17 Kuşadası Belediye Başkanı Çınarköy Mahallesi'nde Hemşehrileriyle Buluştu

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Çınarköy Mahallesi'ni ziyaret ederek hemşehrileriyle bir araya geldi. Toplantıda bir sonraki görev döneminde yapacağı üstyapı yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Günel, 'Çınarköy Yörük Festivali' düzenleyerek bölgeye hareket getireceklerini müjdeledi.

  • Niğde'de Kırmızı Işık İhlali Kaza Yaralıları
    11:16 Niğde'de Kırmızı Işık İhlali Kaza Yaralıları

    Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil başka bir otomobile çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement