Kanlı Saldırıda Yaşamlarını Yitirenlerin Kimlikleri Belli Oldu. - Son Dakika
Güncel

Kanlı Saldırıda Yaşamlarını Yitirenlerin Kimlikleri Belli Oldu.

Ankara'daki kanlı saldırıda hayatlarını yitirenlerin kimlikleri belli olmaya başladı. Terör saldırısında Çankırı ve Bursa iki şehit verdi. Şehit şoförün acısı da Adana'ya düştü.

18.02.2016 14:11  Güncelleme: 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da 18:30 civarı askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ölü sayısının 28 olduğunu açıkladı. Kurtulmuş, yaralı sayısının 61 olduğunu da kaydetti. Kanlı terör saldırısında yaşamını yitirenlerin kimlikleri belli olmaya başladı. Kanlı saldırıda Çankırı ve Bursa iki şehit verdi. Şehit şoförün acısı da Adana'ya düştü.

Ankara patlamasında ölenlerin isimleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından ailelere haber iletildikçe açıklanıyor.

ŞU ANA KADAR YAŞAMINI YİTİRENLERİN LİSTESİ

Şu ana kadar isimleri açıklananlar şunlar oldu. Şehitlerin fotoğrafları isimlerinin altında.

Mehmet Yener-Hava Astsubay Başçavuş (Gaziantep/Islahiye)

Ankara'daki bombalı saldırıda şehit olan Hava Astsubay Başçavuş Mehmet Yener'in acı haberi Gaziantep'teki ailesine ulaştı. İslahiye ilçesi Kozdere Mahallesi'nde ikamet eden şehit Mehmet Yener'in baba evine acı haberi İslahiye Kaymakam Vekili ve Nurdağı Kaymakamı Seyfullah Ordueri, İslahiye İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ali Kahveci ve İslahiye İlçe Müftüsü Ramazan Yıldırım verdi.

Mehmet Koray Pınar - Hava Astsubay (Çankırı)

Ankara'daki bombalı saldırıda şehit düşen Hava Astsubay Koray Pınar'ın Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan evinin çevresi bayraklarla donatıldı. Pınar ailesinin komşuları balkonlarına bayrak astı.

Cumali Akman - Askeri Sivil Personel (Çankırı)

Ankara'da meydana gelen patlamada şehit olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan Cumali Akman'ın naaşı Çankırı'daki baba evine getirildi. Çankırı Merkez Aksu Mahallesi Pazar pazarı yakınında bulunan babaevine Türk bayrağı asıldı. Ankara'da yapılan işlemlerin ardından konvoyla Çankırı'ya getirilen Akman'ın naaşı komşuları tarafından karşılandı. Cenaze aracının mahalleye girişiyle birlikte şehidin yakınları sinir krizi geçirdi.

Orçun Munyas - Sivil Memur (Muğla/Fethiye)

Ankara'da yaşanan patlamada hayatını kaybeden Hava Kuvvetleri Komutanlığı sivil memuru Orçun Münyas'ın Fethiye'deki baba ocağına ateş düştü. Münyas'ın bankada çalışırken, TSK sınavını kazanarak askeriyede göreve başladığı ortaya çıktı. Orçun Münyas'ın (25) acı haberi Muğla'nın Fethiye ilçesindeki baba ocağına gece saat 00.30 sıralarında ulaştı. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, beraberinde Fethiye İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Faruk Akıncı ve Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ile Taşyaka Mahallesi 184 Sokak'ta yaşayan baba Mehmet Münyas, anne Gürsel Münyas ve kız kardeş Elif Münyas'a acı haberi verdi. Kalp rahatsızlığı olan baba Mehmet Münyas, oğlunun terör saldırısında yaralanıp şehit olduğu haberini alınca eşi ve kızıyla birlikte gece yarısı karayoluyla Antalya'ya, oradan da uçakla Ankara'ya götürüldü.

Ali Öztaş - Askeri Şoför (Adana)

Ankara'daki terör saldırısında şehit olan askeri servis şoförü er Ali Öztaş'ın annesi, "Oğlumu paramparça ettiler. Onlar da parça parça olsun. Yaktılar beni onlar da yansın" diyerek gözyaşı döktü. Başkent'teki Genelkurmay kavşağına 300 metre mesafede askeri araçlara yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda askeri servis şoförlüğü yapan er Ali Öztaş da şehit oldu. Askeri yetkililer gece, Adana'daki Öztaş ailesine acı haberi verdi. Teskeresine 73 gün kaldığı öğrenilen er Ali Öztaş'ın Belediye Evleri Mahallesi'ndeki 3 katlı baba ocağı ve sokağı dev Türk bayraklarıyla donatıldı.

Feyyaz İlhan - Başçavuş (Bursa)

Ankara'daki bombalı terör saldırısında yakınları Bursa'nın Mudanya ilçesinde oturan 25 yaşındaki Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan'ın şehit olduğu bildirildi. İlhan'ın sosyal medyadaki sayfasında, 7 Şubat'ta "Unutma Türkiye bu ülkede bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitler var" yazdığı görüldü.

Gülşen Yıldız- Gazeteci

Ateş düşen 28 ocaktan biri gazeteci Gülşen Yıldız'ın baba evi... Bombalı saldırı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda yaklaşık 4 yıldır gazeteci olarak çalışan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Yıldız'ı iş çıkışında yakaladı. Ankara Garı'nda meydana gelen patlama sonrasında çok ağlayan ve günlerce kendini toplayamayan Yıldız, saldırı sonrasında Facebook'taki profilini karartmış. Ölümünün ardından çalışma arkadaşları Gülşen Yıldız için hazırladıkları bir video ile veda etti.

Ayşegül Pürnek - Sivil Memur (Kayseri)

Ankara'daki terör saldırısında Hava Kuvvetleri Komutanlığında sivil memur olarak çalışan Ayşegül Pürnek de hayatını kaybetti. Pürnek'in acı haberi, Kayseri'deki ailesine bildirildi. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, terör saldırısında hayatını kaybeden Ayşegül Pürnek'in, Kayseri'nin ilk kadın şehidi olduğunu söyledi.

Erkan Tümer - Havacı Kıdemli Başçavuş (Uşak/Banazköy)

Ankara'da yaşanan terör saldırısından ardından hayatını kaybedenler arasında Uşaklı bir askeri personelin şehit olduğu öğrenildi.Dün akşam saatlerinde askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi esnasında yapılan hain saldırıcı sonucu asker ve sivil olmak üzere 28 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 61 vatandaşın da yaralandığı hain saldırıda, askeri servis otobüsünde bulunan Uşak Banazköy nüfusuna kayıtlı Havacı Kıdemli Başçavuş Erkan Tümer'inde şehit olduğu bilgisine ulaşıldı. Acılı aile yakınları DNA testi ve otopsi için Ankara'ya giderken. Şehit askerin naaşının Uşak'a getirileceği öğrenildi.

Cüneyt Sertel-Kıdemli Astsubay (Ankara/Haymana)

Ankara Merasim Sokak'ta meydana gelen patlamada şehit olan 28 kişiden birinin Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel olduğu belirlendi. Başkent'te önceki akşam düzenlenen hain saldırıda şehit olanların kimlikleri belli olmaya başladı. 28 şehitten birinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel olduğu öğrenildi. Sertel'in Haymana ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin evli olduğu, Zeynep (18) ve Ceren (8) isimli iki kız çocuğunun bulunduğu öğrenildi.

İbrahim Baran - Astsubay (Kırşehir/Kaman)

Ankara'daki terör saldırısında şehit düşen Astsubay İbrahim Baran'ın Kırşehir'in Kaman ilçesindeki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor. Başköy köyünde yaşayan Mustafa Baran'ı, saldırının ardından telefonla arayan yetkililer, oğlunun yaralandığını belirterek Ankara'ya çağırdı. Eşi Ayşe ile Ankara'ya giden baba Mustafa Baran, burada oğlunun şehit olduğu bilgisini aldı. Acı haberin babaevine ulaşması üzerine şehidin yakınları ve komşuları taziye için eve geldi. Eve ve muhtarlığa Türk bayrağı asıldı. Evli ve 2 çocuk babası şehit Astsubay İbrahim Baran'ın (42), ailenin en küçük evladı olduğu belirtildi. Şehidin cenazesinin, Ankara'da bir kamu kurumunda çalışan eşinin isteğiyle Ankara'da toprağa verilmesinin planlandığı öğrenildi.

Fatma Berna Atmaca- (Kahramanmaraş)

Terör saldırısı henüz 3 aylık bir evliliği de sona erdirdi Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Fatma Berna Atmaca'nın henüz 3 ay önce dünyaevine girdiği öğrenildi. Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı bahçesinde 26 yaşındaki Atmaca'nın cenazesini almak için bekleyen akrabası Mustafa Atmaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 aylık bir ailenin terör kurbanı olduğunu söyledi.

Mustafa Küçük- Denetle Personeli (Trabzon)

Yaklaşık 15 yıldır Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda Denetle Personeli olarak görev yapan 50 yaşındaki iki çocuk babası Trabzonlu Mustafa Küçük Ankara'daki terör saldırısında şehit olurken, Trabzon'un Uğurlu mahallesindeki yakınları büyük üzüntü yaşadı. Cenazesini almaya ağabeyi Hamdi Küçük Ankara'ya giderken, cenazenin yapılacak otopsi işlemlerinin ardından kendisine teslim edileceği ve hafta sonu Trabzon'da toprağa verileceği öğrenildi.

Eren Ördek- Başçavuş (Ağrı)

Ankara'da teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan Başçavuş 35 yaşındaki Eren Ördek'in İzmir'de yaşayan ailesi acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Babasını yıllar önce kaybeden şehidin 4 ay önce kredi çekerek ev aldığı annesi Rahime Ördek'e oğlunun yaralı olduğu söylendi. Ağrılı ve Kürt kökenli olan şehidin yakınları, terörü lanetledi ve annesinin evinin bulunduğu binaya dev Türk bayrağı astı.

Meryem Yılmaztürk- Sivil Memur

Saldırıda Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 18 yıldır sivil memur olarak görev yapan bir çocuk annesi Meryem Yılmaztürk de yaşamını yitirdi. Cenaze için Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen ailesinin güçlükle ayakta durduğu görüldü. "Ciğerim yanıyor" diyerek gözyaşı döken anne İkbal Yılmaztürk'ü de askeri personel ile yakınları teselli etmeye çalıştı.

Haber güncelleniyor...

Kanlı Saldırıda Yaşamlarını Yitirenlerin Kimlikleri Belli Oldu.

Son Dakika Güncel Kanlı Saldırıda Yaşamlarını Yitirenlerin Kimlikleri Belli Oldu. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • BİTLİS/TATVAN: bir kürt genci olara; bunu yapanlara lanet olsun. Allahım aynı acıyı yapanların annesine babasına göstersin.Haince saldırıda şehit edilen kardeşlerimizin mekanı cennet olsun başımız sağolsun türkiyem 120 12 Yanıtla
  • TUFAN TOPRAK: SORGUSUZ SUALSİZ CENNETE GİRERLER ŞEHİTLER MEKANINIZ CENNET OLSUN KARDEŞLEİM NUR İÇİNDE YATIN İNŞALLAH 61 7 Yanıtla
  • Serun: Yeter ne suriyrli istiyoruz ne ıraklı nede kürk biz türkiyede vatanımızda korkusuzca yaşamak istiyoruz yeter 27 1 Yanıtla
  • BURSASPOR : Allah rağmen eylesin. Çok zor, ateş düştüğü yeri yakar ama ciğerim yandı. 23 4 Yanıtla
  • volkan türk: siyasi görüşleri bırakalım sadece birliğimiz için çaba gösterelim bunu okuyorsanız aynı şeyleri yazmış demeyin içinizden gelerek düşünün güçlü ülkeyiz ama birlik beraberlikle dahada güçlü olalım sadece 10 saniye düşünün içinizden gelerek kimseyi kırmadan üzmeden birlik beraberlik içinde olalım hepinize saygılarımla 20 0 Yanıtla
  • Kani bozuklar heryerde: Allah mekanlarini cennet eylesin yapanlarin yaptiranlarin sonu Allaha emenet 18 1 Yanıtla
  • hasippp: Olay basit Ankarada bombayi patlat ypg nin ustune at rojavaya saldiri icin once zemn hazirla avrupanin abd nin destegini almaya calis nadil olsa olen insanlarn hicbir onemi yok saltanat sursun yeterli onlar icin kimse demiyor 12 saatte olayi cozebiliyorsun gozaltilar yapiyorsn peki olaydan once nerdeydiniz yoksa patlamasini mi beklednz 12 3 Yanıtla
  • volkan türk: siyasi görüşleri bırakalım sadece birliğimiz için çaba gösterelim bunu okuyorsanız aynı şeyleri yazmış demeyin içinizden gelerek düşünün güçlü ülkeyiz ama birlik beraberlikle dahada güçlü olalım sadece 10 saniye düşünün içinizden gelerek kimseyi kırmadan üzmeden birlik beraberlik içinde olalım hepinize saygılarımla 9 1 Yanıtla
  • tc: rutbeleri duzgun yazin 5 0 Yanıtla
  • şahin olman için yüksekte olman lazım, alçaktan uç: Burada siyasi partileri ayırmaya gerek yok, biz bu savaşı yıllardan beri veriyoruz, hangisi başa geldide şehit vermedik yıllarca boş yerleri bombaladılar kim ne dedi,şimdi gerçek ten bir şeyler yapılıyorsa geçmişteki birikimin sonuçlarıdır, kimse birbirini suçlamasın,yapılanlar geç bile kaldı,şuan askerimiz gereğini yapıyor,ve yapacakta, CAHİL HERZAMAN YAPAR YAPACAGINI:AKILLI İSE BİRDEFADA sıra bize gelmedi daha, sabrın sonu selamettir, aklın yolu birdir, sabrımızı zorlama Avrupa ve beyinsiz yer araçları 0 0 Yanıtla

Advertisement