Kano - Son Dakika
Yerel

Kano

Türkiye Kano Federasyonu'nca düzenlenen Akarsu Slalom Kano Teşvik Yarışları, Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapıldı.

13.07.2012 16:20  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kano Federasyonu'nca düzenlenen Akarsu Slalom Kano Teşvik Yarışları, Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapıldı.

Çoruh Nehri'nin kollarından olan Barhal Çayı'nda gerçekleştirilen yarışlara, 8'i kadın 28 sporcu katıldı. Büyük erkek, büyük bayan, genç erkek ve genç bayan kategorilerinde 2 gün süren yarışları, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay ve vatandaşlar izledi.

Mengütay, yaptığı açıklamada, federasyonun faaliyet programı içinde yer alan kano yarışmalarını Yusufeli ilçesinde gerçekleştirdiklerini belirterek,

"Yusufeli gerçekten bu alandaki pilot bölgelerden bir tanesi" dedi.

Yarışmalardan sonra seçilen sporcuları kampa alacaklarını ifade eden Mengütay, "Kampın sonunda yapılacak seçmelerde ise milli takım oluşacak. Bu milli takım Eylül ayında Slovenya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası yarışlarına katılacak. Ana hedefimiz önce olimpik kategorilerde Türkiye'nin performansını üst seviyeye çekmektir. Türkiye, durgun suda belirli bir seviyeye geldi. Geçen sene Avrupa Şampiyonu oldu ki bu bizim için büyük bir başarı. Hedefimiz akarsu slalomda da bu seviyeye çıkmak. Bu bağlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Yarışlar sonunda, K1 büyük bayanlarda Pınar Demirci, C1 büyük bayanlarda Dilara Dede, K1 genç bayanlarda Evrim Özçelik, K1 büyük erkeklerde Anıl Acar, C1 büyük erkeklerde İsmail Demirci, K1 genç erkeklerde Oğuzhan Tuğcu, C1 genç erkeklerde Furkan Tataoğlu birinci oldu.

Muhabir: Yener Dedeoğlu/ Asena Akçay

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - ARTVİN

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement