Kanser riski nedeniyle göğüs implantları geri çağrılıyor - Son Dakika
Güncel

Kanser riski nedeniyle göğüs implantları geri çağrılıyor

Medikal ürünler üreten Allergan şirketi, ürettiği göğüs implantlarını nadir bir kanser türüne neden olabileceği gerekçesiyle dünya genelinde geri çağırdığını duyurdu.

25.07.2019 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Medikal ürünler üreten Allergan şirketi, ürettiği göğüs implantlarını nadir bir kanser türüne neden olabileceği gerekçesiyle dünya genelinde geri çağırdığını duyurdu.

İrlanda merkezli şirket yaptığı açıklamada, Allergan Biocell implantlarının, ABD'deki Gıda ve İlaç Kurumu'nun (FDA) talebiyle, ABD ve tüm dünyada geri çağrılacağını bildirdi.
New York Times gazetesinin haberine göre, FDA, göğüs implantları ile ilişkili kanser vakaları ve ölümlerin artması sonucu böyle bir karar aldığını aktardı ve Allergan implantlarının geçtiğimiz yıl Avrupa'da satışının yasaklandığını hatırlattı.
Habere göre, FDA dünya genelinde Allergan Biocell implantlarıyla doğrudan ilişkili 481 vakanın rapor edildiğini, 573 vakadan da 33'ünün kanser nedeniyle ölümle sonuçlandığını belirterek; söz konusu 33 ölümden 12 vakanın, Allergan ürünlerinden kaynaklandığını aktardı.
İmplantların neden olabileceği 'anaplastik büyük hücreli' lenfoma, bağışıklık sistemini etkileyen nadir bir kanser türü olarak biliniyor. Meme kanseri olmayan bu tür, birçok durumda implantın alınması ve etrafındaki dokunun temizlenmesiyle yok edilebiliyor. Ancak erken teşhis edilmemesi durumunda vücuda yayılabiliyor ve hastanın ölümüne neden olabiliyor.
Dünya genelinde implant operasyonu geçiren milyonlarca kadın göz önüne alındığında 'anaplastik büyük hücreli' lenfoma çok nadir görülüyor.

FDA buna karşın hastalar için bir güvenlik iletişimi hazırlayarak, göğüs implantı yapmak isteyenlerin böyle bir risk konusunda bilgilendirileceğini belirtti.
'Anaplastik büyük hücreli' lenfomanın temel belirtileri arasında göğüs çevresinde akıntı ve şişkinlik bulunuyor. Bu belirtilerin olması halinde implanttan çekilen sıvı kanser testi için biyopsiye götürülüyor.
FDA yetkilileri New York Times gazetesine, lenfoma ilişkili diğer implant çeşitlerinde görülen vakaların da titizlikle incelendiğini ve gerektiği takdirde önlem alacaklarını belirtti.
Firma ise yaptığı yazılı açıklamada, hasta güvenliğinin öncelikli konuları olduğunun altını çizerek, hastaların implantların risk ve yararları konusunda hekimlerine danışmalarını tavsiye etti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanser riski nedeniyle göğüs implantları geri çağrılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

  • Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi
    16:21 Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, İ.Ö'nün kullandığı 41 AST 887 plakalı minibüs, Sarımahmutlu mevkisinde seyir halindeyken çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

  • Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı
    16:20 Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Kemalpaşa ve İğdir mahallerinde N.K, V.K. ve A.K'ye ait adreslerde arama yaptı. Aramada 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve 5 dolu kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı
    16:20 Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda 'Kasten Yaralama' suçundan aranan bir şahsı ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Mala Zarar Verme' suçlarından aranan bir diğer şahsı yakaladı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
    16:20 Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

    Kale İlçe Halk Kütüphanesi, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gençlerin kütüphaneye ilgisi artırılmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmak amacıyla 30 dakika boyunca kitap okundu. Programa katılan gençlere ve ilçedeki kurum amirlerine hafta kapsamında kitap hediye edildi.


Advertisement