Kansere Yenik Düşen Minik Duru, Şapkası ve Bebeğiyle Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Kansere Yenik Düşen Minik Duru, Şapkası ve Bebeğiyle Uğurlandı

Çorum’da bir süredir kanser hastalığı ile mücadele eden 11 yaşındaki Duru Apraş, Antalya’da tedavi gördüğü hastane hayatını kaybetti.

30.10.2017 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da bir süredir kanser hastalığı ile mücadele eden 11 yaşındaki Duru Apraş, Antalya'da tedavi gördüğü hastane hayatını kaybetti.

Bahçelievler Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi olan Duru Apraş'a, geçtiğimiz yıl lenfoma kanseri teşhisi konulmuştu. Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmeye başlayan Apraş, hastalığının ilerlemesi üzerine önce Ankara'ya daha sonra ise Antalya'ya sevk edilmişti.

Ankara'da tedavi gördüğü sırada başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü yıldızı Robin Van Persie, Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, ünlü sunucu Acun Ilıcalı gibi siyaset ve sanat dünyasının ünlü isimler Duru Apraş'a destek mesajları göndermişlerdi. Tedavisi nedeniyle hastaneden ayrılamayan Duru Apraş, bu süreçte kendi imkanlarıyla süs ve hediyelik eşyalar yapmaya başladı. Bunun duyulması üzerine Türkiye'nin ünlü isimleri Duru'nun kendi tasarladığı kitap ayracı, süs eşyalarını almak için sıraya girerken, yayınladıkları videolarla destek olarak moral vermişlerdi.

Dünyaca ünlü Brezilyalı top model Adriana Lima ile yaşadığı aşkla gündeme gelen yazar Metin Hara da, minik Duru'yu tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek, tedavi sürecinde kana ihtiyaç duyulan Duru için kan bağışında da bulunarak örnek bir davranışa imza attı. Çocuk yaşta kansere yenik düşen Duru'dan geriye tedavi sürecinde hastane odasından paylaştığı görüntüler ve fotoğraflar kaldı. Verdiği yaşam mücadelesi ile çevresine örnek olan Duru'yu popçu Aleyna Tilki de hastanede ziyaret edip "Cevapsız Çınlama" şarkısına birlikte söylemişti.

Kırmızı şapkası ve bebeğiyle son yolculuğuna uğurlandı

Minik Duru için Ulu Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, ailesi, yakınları, okul arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu cenazede Duru'nun ailesinin ayakta zor durduğu gözlendi.

Tabutunun üzerine yanından ayırmadığı kırmızı şapkası ve bebeği konulan Duru, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulu Mezarlık'ta toprağa verildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kansere Yenik Düşen Minik Duru, Şapkası ve Bebeğiyle Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement