Kanseri Yendi Başkalarına Örnek Olmak İçin Şarkı Besteledi - Son Dakika
Güncel

Kanseri Yendi Başkalarına Örnek Olmak İçin Şarkı Besteledi

Isparta'da yakalandığı ewing sarkomu kemik tümörünü tedavi ve ailesini desteğiyle yenen 20 yaşındaki Ali Bünyamin Yalvaç, kendisi gibi kansere yakalananlara moral vermek amacıyla "Umudunu Kaybetme" şarkısını yazdı.

06.04.2016 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da yakalandığı ewing sarkomu kemik tümörünü tedavi ve ailesini desteğiyle yenen 20 yaşındaki Ali Bünyamin Yalvaç, kendisi gibi kansere yakalananlara moral vermek amacıyla "Umudunu Kaybetme" şarkısını yazdı.

Yalvaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yıl önce basketbol oynadığı sırada aldığı darbe sonucu hastaneye tedavi olmaya gittiğini, yapılan incelemede kendisine ewing sarkomu kemik tümörü teşhisi konulduğunu söyledi.

Hastalığına ilk başta çok üzüldüğünü anlatan Yalvaç, ailesinin desteğiyle kanserle mücadele etmeye karar verdiğini belirtti. Tedavi sürecinde 8 kez kemoterapi, bir kez radyoterapi gördüğünü ve cerrahi operasyon geçirdiğini aktaran Yalvaç, kanseri yenmeyi başardığını bildirdi.

Tedavi sırasında moralin yüksek olmasının çok önemli olduğunu, aile ve arkadaşların desteğine ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Yalvaç, kendisini bu anlamda şanslı gördüğünü vurguladı. Kendisi gibi kanser tedavisi görenlere örnek olmak, yaşadığı süreci ölümsüzleştirmek için şarkı yazmaya karar verdiğini belirten Yalvaç, şöyle konuştu:

"Uzun süredir rap müzikle ilgileniyordum. Bu hastalık sürecinde yaşadıklarımı ölümsüzleştirmek istedim. Yaşadıklarımı kağıda döktüm. Daha sonra kendi yazdığım hoşuma gitti. Şarkı yapmak istedim. Sözlerini müziğe uyarlayıp güzel bir rap şarkısı yaptım. Kanser hastaları umutlarını kaybetmesinler istedim. Bu hastalığın en kötü zamanı da olsa bunu kaybetmesinler. İnsanın aklına ilk ölüm gelse de o hastalığı yeneceğine inanırsa bu onun için grip gibi olur. Yenilmeyecek bir şey değil. Ben yendim, diğerleri de yenebilir."

Yalvaç, "Umudunu Kaybetme" adını verdiği şarkının video paylaşım sitesi Youtube'da yüzlerce kez izlendiğini dile getirdi.

Anne Ayşegül Yalvaç da tedavi sürecinde oğlunun gözüne bakarken korktuğunu, her gün odasına girip, oğlunun nefes alıp almadığını kontrol ettiğini, bu korkusunu hiçbir zaman oğluna yansıtmadığını ifade ederek, "Allah'a şükürler olsun ki bugünleri gördük ve kanseri yendik. Benim için büyük bir imtihandı." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanseri Yendi Başkalarına Örnek Olmak İçin Şarkı Besteledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement