Kanto'nun Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu Kimdir? - Son Dakika
Magazin

Kanto'nun Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu Kimdir?

Kanto\'nun Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu Kimdir?

Hadi İpucu yarışması sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Yarışmada, Nurhan Damcıoğlu ile Huysuz Virjin'in dans ettiği tür sorulunca Nurhan Damcıoğlu merak konusu oldu.

07.09.2018 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Online bilgi yarışması Hadi İpucu'nun 7 Eylül'de sorulan Nurhan Damcıoğlu ile Huysuz Virjin'in dans ettiği tür sorusunun ardından Nurhan Damcıoğlu araştırılmaya başladı. Peki, Nurhan Damcıoğlu kimdir?

NURHAN DAMCIOĞLU KİMDİR

Nurhan Damcıoğlu, 29 Ağustos 1941 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Devlet Tiyatrosu çocuk bölümünde henüz 8 yaşında iken Tiyatroya başlayan Damcıoğlu, Madam Marga'dan bale dersler alarak aynı zamanda tiyatro ve dansla tanıştı.

Ankara Cebeci Ortaokulu'ndan mezun olduktan sonra 16 yaşından itibaren de Devlet Tiyatrosunda oynamaya başlayan Damcıoğlu, 17 yaşında İstanbul'a geldi.

Kanto'nun Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu Kimdir?

1964 – 1969 yılları arasında, Toto Karaca, Gülriz SururiEngin Cezzar, Ayfer FerayNisa Serezli, Arena Tiyatrosu, İstanbul Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatroları, Mücap Ofluoğlu Topluluğu gibi dönemin en ünlü oluşumlarında yer aldı. İlk kanto'yu Toto Karaca'dan dinleyen Damcıoğlu, Mücap Ofluoğlu'nun da teşviki ile 1968 yılında ilk kez kanto türünde şarkı söyledi.

Kanto'nun Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu Kimdir?

Sırasıyla Urcam, Maksim, Lunapark, Çakıl gibi dönemin en popüler gazino ve klüplerinde kanto gösterileri yaptı. Kanto türünü modernize ederek günümüzün kanto starı olarak tanındı.

Almanya, Hollanda, Amerika gibi çeşitli ülkelerde konserler verdi ve müzikallerde yer aldı. 1992 yılında "Tut Dedi Tuttu" adlı kaseti yayımlandıktan sonra Rap'i ilk televizyon denetiminde geçiren sanatçı unvanını aldı.

Kanto'nun Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu Kimdir?

Nurhan Damcıoğlu iki kez evlenmiş ancak boşanmıştır.

KANTO NEDİR?

Kanto, tuluat tiyatrosunda kadın bir sanatçı tarafından şarkı söylerken bu şarkı eşliğinde yapılan bir dans türüdür. Türkçeye İtalyanca aslı cantokantat sözcüğünden geçen Kanto, hareketli ve coşkulu bir şarkı ve dansı ifade ederken Türkiye'deki en ünlü temsilcileri Huysuz Virjin ve Nurhan Damcıoğlu'dur.

Son Dakika Magazin Kanto'nun Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement