'' Kanyon'' Açıldı - Başbakan Erdoğan: - ''İstanbul Hepimizin Olduğuna Göre İstanbul'a Dikilecek Her Taşın, Konacak Her Tuğlanın Estetik Hesabı İyi Yapılmalıdır'' - Son Dakika
Güncel

'' Kanyon'' Açıldı - Başbakan Erdoğan: - ''İstanbul Hepimizin Olduğuna Göre İstanbul'a Dikilecek Her Taşın, Konacak Her Tuğlanın Estetik Hesabı İyi Yapılmalıdır''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'u çirkinleştirmek, bozmak, yağmalamak noktasında yıllarca uğraşıldığını ifade ederek, ''İstanbul hepimizin olduğuna göre İstanbul'a dikilecek her taşın, konacak her tuğlanın estetik hesabı iyi yapılmalıdır'' dedi.

30.05.2006 21:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'u çirkinleştirmek, bozmak, yağmalamak noktasında yıllarca uğraşıldığını ifade ederek, ''İstanbul hepimizin olduğuna göre İstanbul'a dikilecek her taşın, konacak her tuğlanın estetik hesabı iyi yapılmalıdır'' dedi.

Erdoğan, Eczacıbaşı Topluluğu ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı işbirliğiyle Levent'te yapılan Kanyon Konut Ofis ve Alışveriş Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Burada düzenlenen törende konuşan Erdoğan, açılışını yaptıkları Kanyon projesinin gerek İstanbul, gerek İstanbullular, gerekse içinde yer alan tüm girişimciler ve ofislerde çalışacak kişiler açısından, İstanbul'un geleceğine ışık tutacak çağdaş bir yapı vizyonu ortaya koyduğunu belirtti.

Bu projenin hem konforlu, hem sağlam, hem insani, hem de doğal hayatı kollayan kentli bir metropol projesi olarak ortaya çıktığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, bu projenin mimarlara, yapı sektörüne, kent tasarımcılarına, işadamlarına yeni açılımlar kazandıracağını söyledi.

Erdoğan, projenin, İstanbul'un ihtiyacı olan çağdaş bir perspektifle üretildiğini kaydederek, böylece Türkiye'nin son dönemde yaşadığı büyük değişime paralel bir proje ortaya çıktığını dile getirdi.

Kanyon'un, İstanbul'un geleceği için ilham verici bir proje olduğunu anlatan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bu çalışma, dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul'un gelecek vizyonu açısından ilham verici bir nitelik taşımaktadır. Başta İstanbul olmak üzere bütün büyük şehirlerimizin nefes alan, güler yüzlü, kendi içinde problemlerini kendi çözen, iş ve sosyal hayata katkıda bulunan bir yapılaşma anlayışına ihtiyacı vardır. İstanbul'un bu noktada çok büyük kayıpları vardır. İstanbul, birçok medeniyetin mirasına sahip. İstanbul'un birçok medeniyetin mimarisine sahip, çok büyük zenginlikleri olan bir büyük şehir olduğunu unutmamalıyız. İstanbul hepimizin olduğuna göre İstanbul'a dikilecek her taşın, konacak her tuğlanın estetik hesabı iyi yapılmalıdır. Bu şehri çirkinleştirmek, bozmak, yağmalamak noktasında ne yazık ki yıllarca uğraşıldı. Ama neyse ki İstanbul balçıkla sıvanacak bir şehir değil. Aldığı bütün hasara rağmen güzelliği, zenginliğiyle dimdik ayakta. İnşallah bu misyon çerçevesinde İstanbul'un şehir kimliği daha da gelişecek, hep birlikte gurur duyacağız.

Zenginliklerle bu şehri donatacağız. Tabii burada gerek bizlere, gerek belediye başkanı arkadaşlarımıza, gerek güvenlik güçlerine çok büyük görevler düşüyor. Nerede kaçak yapılaşma varsa, gecekondu varsa bunların üzerine üzerine gitmek suretiyle bu işi engellemek durumundayız. Zira nasıl bizim şehirler üzerinde hakkımız varsa, şehirlerin de bizim üzerimizde hakkı var. Bu hakkı görmezlikten gelemeyiz. Zira onunla yaşıyoruz. Onu gelecek nesillere aynı güzellikle taşımamız lazım.''

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '' Kanyon'' Açıldı - Başbakan Erdoğan: - ''İstanbul Hepimizin Olduğuna Göre İstanbul'a Dikilecek Her Taşın, Konacak Her Tuğlanın Estetik Hesabı İyi Yapılmalıdır'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement