Kapadokya'daki tarihi binaya ilginç zincirli koruma! Görenler "Türk işi" diyor - Son Dakika
Yaşam

Kapadokya'daki tarihi binaya ilginç zincirli koruma! Görenler "Türk işi" diyor

Nevşehir'de 100 yıllık tarihi binanın zincirlerle koruma altına alınması görenleri hayrete düşürdü. Vatandaşlar bu sistemi, "Türk işi" koruma yöntemi olarak adlandırdı.

18.08.2020 10:36  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde yaklaşık 100 yıllık olan tarihi binanın zincirlerle koruma altına alınması görenleri şaşırtıyor.

GÖRENLER HAYRET ETTİ

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde bulunan 100 yıllık tarihi bina dönemin Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu tarafından tescillenerek koruma altına alındı. Ancak bir asırlık tarihi binanın koruma altına alınma yöntemi görenleri hayrete düşürdü.

"TÜRK İŞİ" KORUMA

Uçhisar beldesi Göreme Caddesi'nde bulunan asırlık bina, kapıları, pencereleri ve tüm çevresi zincirlenerek koruma altına alındı. Binanın zincirlerle koruma altına alındığı yöntemi gören vatandaşlar, "Böyle bir korumaya ancak Türk işi koruma denir" yorumunu yaptı.
Kapadokya\'daki tarihi binaya ilginç zincirli koruma! Görenler "Türk işi" diyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kapadokya'daki tarihi binaya ilginç zincirli koruma! Görenler 'Türk işi' diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Nereli : Bizim türklerden bi cacik olmaz 3 3 Yanıtla Ali ulu: Nereli isimli yorumcu. Çünkü biz Türkler senin soyun gibi hıyar değiliz.Onuniçin doğru bizden cacık olmaz. Ancak senin gibi hıyar soylu olanlardan cacık olur 5 1
  • IM: SIKI BAGLAYIN KACMASIN 1 0 Yanıtla
  • İbrahim özcan: 0 0 Yanıtla

Advertisement