Kapadokya'da Turizmcilerin Gözdesi Hintli Turistler - Son Dakika
Güncel

Kapadokya'da Turizmcilerin Gözdesi Hintli Turistler

Kapadokya\'da Turizmcilerin Gözdesi Hintli Turistler

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da turizmciler, bölgeye gelen Hintli turist sayısını artırmaya çalışıyor.

04.10.2013 12:07  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MURAT KAYA - Doğa ve tarihin bütünleştiği, kayalara oyulmuş evleri ve kiliseleriyle Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da turizmciler, bölgeye gelen Hintli turist sayısını artırmaya çalışıyor.

Kapodokya bölgesindeki turistik tesisler, geçtiğimiz yıl 90 bin Hintli turistin ziyaret ettiği ülkemize daha fazla turist çekebilmek için ilk olarak otellerdeki menülerde Hint mutfağına yer vermeye başladı.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan AA muhabirine yaptığı açıklamada, sık sık Hindistan'a giderek fuarlarda ve çeşitli organizasyonlarda Kapodokya'yı tanıtmaya çalışan turizm işletmecilerinin, son iki yıldan beri yaptıkları tanıtım kampanyalarının meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak 5-7 Ekim tarihleri arasında Türkiye'ye geleceğini, konuk cumhurbaşkanının 6 Ekim Pazar günü Kapadokya'yı ziyaret edecek olmasının da bölge turizmine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Mukherjee'yi en güzel şekilde ağırlamaya hazırlandıklarını vurgulayan Ceylan, konuk cumhurbaşkanının bölgenin turizm merkezlerini gezeceğini, ayrıca Kapadokya ve Türkiye'nin yöresel lezzetlerini de tadacağını kaydetti.

Ceylan, Hindistan'ın Türkiye için önemli bir pazar olduğunu ancak Türkiye'nin bu pazardan yeterince faydalanamadığını vurguladı.

"Hintli turistlerin Türkeyi tercihindeki ana faktör kültür turizmi"

Hindistan'ın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Ceylan, 2012 yılında Türkiye'ye Hindistan'dan 90 bin turistin geldiğini belirtti.

Hintli turistlerin Türkiye'yi tercihindeki ana faktörün kültür turizmi olduğunu vurgulayan Ceylan, şunları kaydetti:

"Hintli turistlerin ülkemizde turizm amacıyla ziyaret ettiği yerlerin başında Kapadokya geliyor. Bölgemizin tanıtılması için 2 ay önce sektör temsilcilerimizle Hindistan'a bir gezi düzenledik. Hindistan'da önemi bir turizm potansiyeli olduğunu gördük ve bu pazardan Kapadokya olarak faydalanmaya karar verdik. Hindistan Cumhurbaşkanının bölgemizi ziyaretinin bölgenin önemli bir turizm merkezi olduğunu teyit anlamına geldiğini düşünüyoruz.  Bu ziyaretin iki ülke arasındaki turizmin ilişkilerinin güçlenmesine vesile olacağına inanıyoruz."

Hedef Hindistan pazarından pay almak

Kapadokya Turistik Oteller ve İşletmeler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir de turizm açısından Hindistan'ın dünyada önemli bir pazar olduğunu son yıllarda da Kapadokya'ya Hindistan'dan da turist gelmeye başladığını söyledi.

Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee'nin bölgeyi ziyaret edecek olmasını turizm işletmecileri olarak sevinçle karşıladıklarını dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Biz turizmciler olarak zaten dünyanın her yerinde yapılan fuarlara katılım sağlayıp Kapadokya'yı tanıtıyoruz. Hindistan'da yaptığımız tanıtımların da meyvelerini alacağımızı umuyoruz. Hedefimiz bu büyük pazardan daha fazla pay almak. Zaten Hintlilerin de bölgemize ilgilerinin olduğunu biliyoruz. Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip olan bu ülkeyle ilişkilerimizi geliştirmenin hem Kapadokya'ya hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bölgemize gelecek Hintli turistleri en güzel şekilde ağırlamaya hazırız. Son yıllarda bölgedeki otellerimizde Hint mutfağı da ağırlık kazanmaya başladı. Hindistan Cumhurbaşkanı'nın Kapadokya'yı ziyaret edecek olması bizim için çok önemli." - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kapadokya'da Turizmcilerin Gözdesi Hintli Turistler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement