Kapadokya, İngiltere'de Günün Fotoğrafı Oldu - Son Dakika
Turizm

Kapadokya, İngiltere'de Günün Fotoğrafı Oldu

İngiliz medya kuruluşlarından "The Telegraph" Kapadokya'nın kış manzaralı resmini günün fotoğrafı olarak seçti.

29.12.2018 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Pictures of the Day: 29 December 2018" başlığı ile okuyucularına paylaşım yapan The Telegraph, Kapadokya resmini günün resmi seçti. Kış manzarası görünümünde olan fotoğrafta balonların gökte olduğu ve şehrin de görüldüğü genel açılı fotoğraf paylaşıldı.

BİR UNESCO MİRASI

Paylaşılan Kapadokya resminde açıklayıcı bilgi de paylaşılırken "Sıcak hava balonları bir UNESCO Mirası olan Tarihi Kapadokya Bölgesi'nde peri bacalarının üstünde süzülüyor." notu eklendi.

KAPADOKYA HAKKINDA

Kapadokya, 60 milyon yıl önce Hasandağı, Güllüdağ ve Erciyes'in püskürttüğü lavlarla oluşan yumuşak zeminin yıllar içinde rüzgar ve yağmurlar aşındırılması sonucu ortaya çıkmıştır. Paleolitik döneme kadar uzanan tarihinde Hititlerin, Hititler'den sonra Hristiyanlığın en önemli merkezlerden biri konumuna gelmiştir. Devasa bir sığınağa dönüşen şehir, tarihin diğer dönemlerinde de önemini korumuştur. İpek Yolu'nun da önemli bir durağı olan Kapadokya, günümüzde başta Nevşehir olmak üzere Niğde, Kırşehir, Kayseri ve Aksaray ilerine yayılmış bir alandır.

Kapadokya, İngiltere\'de Günün Fotoğrafı Oldu

Son Dakika Turizm Kapadokya, İngiltere'de Günün Fotoğrafı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi
    13:33 Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi

    Aksaray'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve protokol üyeleri Ihlara Vadisi'nde yürüyüş düzenledi. Kumbuzoğlu, Ihlara Vadisi'nin Aksaray turizminin göz bebeği olduğunu belirterek, yılda 700 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ve yeni hedeflerinin yılda 2,5 milyon turist ağırlamak olduğunu söyledi.

  • İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı
    12:49 İstanbul Havalimanı'nda Spotter Alanı Yeniden Açıldı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, havacılık fotoğrafçılığına ilgi duyanlar için Türkiye'nin ilk resmi spotter alanını 2021 yılında faaliyete geçirdi. Spotter alanı, uçak fotoğrafçılarının seyir terasında çekim yapabileceği bir noktada bulunuyor. İlgilenenler, başvurularını internet üzerinden yaparak alana giriş yapabilecekler.

  • Muğla'da antik kentlerde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    11:54 Muğla'da antik kentlerde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan antik kentlerde Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Odeon Travel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi ve profesyonel rehber eşliğinde gerçekleştirilen gezide, Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, katılımcılara bilgi verdi. Stratonikeia'da yılın 12 ayı devam eden kazı çalışmalarında önemli eserler bulunduğunu belirten Söğüt, Lagina Hekate Kutsal Alanı'nda yapılan çalışmalarda gün yüzüne çıkarılan yapıların yeniden ayağa kaldırıldığını dile getirdi. Programa 130 öğrenci ve akademisyenler katıldı.

  • Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, tarihi Kov Kalesi'nde incelemelerde bulundu
    11:40 Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, tarihi Kov Kalesi'nde incelemelerde bulundu

    Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Esenyurt köyünde muhtar ve vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra tarihi Kov Kalesi'nde inceleme yaptı. Kov Kalesi, kentin önemli turizm destinasyonlarından biridir.

  • Malatya'da Turizm Haftası Etkinlikleri: Dünya Mutfakları Yemek Yarışması
    10:59 Malatya'da Turizm Haftası Etkinlikleri: Dünya Mutfakları Yemek Yarışması

    Malatya'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler arasında 'Dünya Mutfakları Yemek Yarışması' düzenlendi. Yarışmanın sonuçları açıklandı ve dereceye girenler ödüllendirildi.

  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.


Advertisement