Kapadokya Sanat Kampı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Kapadokya Sanat Kampı Sona Erdi

Kapadokya Sanat Kampı Sona Erdi

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya'da bu yıl dokuzuncusu 14 ülkeden 24 sanatçının katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Kapadokya Sanat Buluşması, sergi ile sona erdi.

29.06.2012 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya'da bu yıl dokuzuncusu 14 ülkeden 24 sanatçının katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Kapadokya Sanat Buluşması, sergi ile sona erdi.

Kültürlerin ve sanatın Kapadokya ile bütünleşmesini sağlamak ve bölgede sanatsal etkinlikleri artırmak amacıyla Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar Beldesi'nde bulunan butik otel tarzındaki Karlık Evi tarafından bu yıl 19- 29 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı'na 14 ülkeden 24 sanatçı katıldı. Türkiye'nin yanı sıra Kanada, ABD, Avusturya, Bulgaristan, Rusya, Mısır, Almanya, Sırbistan, Polonya, Güney Kore, Filipinler ve Norveç'ten resim, seramik ve grafik alanlarında ün yapmış sanatçılar, kampta ana tema olarak Kapadokya'yı işledi.

Resim, heykel, seramik ve grafik sanat dallarında konunun serbest ama ana temanın Kapadokya olduğu 48 eserin yer aldığı serginin açılışını Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin yaptı. Keskin, açılışın ardından sergiyi gezerek sanatçılarla sohbet etti ve eserleri hakkında bilgi aldı. Keskin özellikle sanatçılardan Kapadokya yöresi hakkındaki izlenimlerini dinledi.

Kampa İzmir'den gelerek katılan ressam Tijen Hasçil, 10 gün boyunca Kapadokya'nın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etme imkanı da bulduklarını belirterek, dokuzuncusu düzenlenen sanat kampına katıldığı için tarifsiz mutluluk yaşadığını söyledi. Kampta 14 ülkeden 24 sanatçı ile birlikte olduklarını belirten Hasçil, kültürleri, dilleri, yaşam biçimleri farklı olan sanatçılarla ortak dil olan sanatta buluştuklarını ve çok güzel zamanlar geçirdiklerini ifade etti.

Kapadokya'yı gezerken yeryüzünde değil de gökyüzünde Mars'ta bulunuyormuşum gibi bir duyguya kapıldığını belirten Hasçil, bölgenin kendisini müthiş şekilde etkisi altına aldığını kaydetti.

Bulgaristan'dan gelen ressam Petya İlieva ise, Kapadokya'yı çok mükemmel, insanlarını da sıcak ve candan bulduğunu belirterek, yaptığı resimlere de bunu yansıttığını söyledi.

Karlık Evi butik otelin sahibi Abdullah Şen ise geleneksel hale getirdikleri sanat buluşmaları kapsamında dünya çapında sanatçıları misafir etmekten çok mutlu olduğunu söyledi.

Bu yıl 14 farklı ülkeden 24 önemli sanatçıyı ağırladıklarını söyleyen Şen, ana teması Kapadokya olan eserlerin bir yıl boyunca ülkemizin çeşitli yerlerinde sergilendiğini, bu sayede de bölge tanıtımına önemli katkılar sağladığını belirtti. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapadokya Sanat Kampı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement