Kapaklı Meclisi Temmuz Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kapaklı Meclisi Temmuz Toplantısı Yapıldı

Kapaklı Meclisi Temmuz Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi.

05.07.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'a bağlı Kapaklı Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce meclise sunulan 9 adet dilekçenin gündem maddelerine dahil edilmesi konusu oylamaya sunuldu. İlgili gündem maddesi AK Partili Mustafa Çetin'in red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, ilk 5 gündem maddesinde Kapaklı Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün Görev ve Çalışma Yönetmeliklerinin, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi. Bundan sonraki meclis toplantıların sesli ve görüntülü bir şekilde kayıt altına alınmasının oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, meclisin Ağustos aylarında tatile girmesi de oy birliği ile karara bağlandı.

Toplantıda daha sonra bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak Küçük Sanayi Sitesidükkanlarının satışı ve Kapaklı Belediyesi Arsa Konut ve İş yeri Üretimi Tahsisi, Kiralanması ve Satışına Dair Yönetmelik'te değişiklik yapılmasına ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Gündem maddesi, Ümit Bayraktar ve Sevgi Aksoy'un red oyuna karşılık karara bağlandı.

Konula ilgili konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Bizim Kapaklı Belediyesi olarak borcumuz yok. Fakat bize bağlanan Karaağaç Belediyesi'nin 4,5 milyon TL kadar borcu var. Belediye olarak bizim kasamıza Tekirdağ Büyükşehir olmadan önce ayda yaklaşık 2 milyon TL giriyordu. Biz Büyükşehir ile birlikte bu paranın 3,5 milyon TL olmasını bekliyorduk. Fakat artacağına, 1 milyon TL'ye düştü. Borcumuzu dahi ödeyemez hale geldik. Bunun için bu yerlerin satışını uygun gördük" dedi.

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Kapaklı Belediyesi mülkiyetinde bulunan 355 ada 2 parseldeki 5 bin 093,92 metrekarelik alanın spor alanı amacıyla kullanılmak üzere satılması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi de AK Partili Meclis Üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Dilekçelerin görüşüldüğü toplantıda, 717,68 metrekarelik bin 39 ada 16 parseldeki 615 metrekarelik belediye hissesinin malikine satışı, AK Partili Meclis Üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda İmar Komisyonu'na havale edilen gündem maddelerine geçilirken, Başkan Mandalı, yerini Meclis Başkan Vekili Halil İbrahim Erkan'a bıraktı. Halil İbrahim Erkan, gündem maddeleri ile ilgili merak edilen tüm konuları harita üzerinden açıklama yaparak meclis üyelerinin onayına sundu.

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kapaklı Meclisi Temmuz Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement