Kapalı mekanlarda virüs tehdidine karşı Hycanx Hepa+UVC Sistemi geliştirildi - Son Dakika
Ekonomi

Kapalı mekanlarda virüs tehdidine karşı Hycanx Hepa+UVC Sistemi geliştirildi

Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, Canovate Group tarafından üretilen, dünyada "ilk" ve "tek" olan HyCanx Hepa+UVC Kombo Kanal Tipi Hava Temizleme Sistemi ile kamu binaları, okullar, üniversiteler, hastaneler, plazalar, AVM'ler, oteller, fabrikalar, spor salonları gibi kapalı...

23.12.2020 09:25  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, Canovate Group tarafından üretilen, dünyada "ilk" ve "tek" olan HyCanx Hepa+UVC Kombo Kanal Tipi Hava Temizleme Sistemi ile kamu binaları, okullar, üniversiteler, hastaneler, plazalar, AVM'ler, oteller, fabrikalar, spor salonları gibi kapalı tüm mekanlardaki Kovid-19 dahil tüm virüs ve bakterilerin, yüzde 99 oranında etkisiz hale getirildiğini ve bulaşma riskinin sona erdiğini bildirdi.

HyCanx Hepa+UVC Kombo Kanal Tipi Hava Temizleme Sistemi ile öğrencilerin okul/üniversite, çalışanların plaza/ofis, vatandaşların otel/AVM gibi kapalı mekanlara girmesinin önündeki virüs ve bakterilerin bulaşma riski sona erecek.

Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, HyCanx Hepa+UVC Kombo Kanal Tipi Hava Temizleme Sistemi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, şirket olarak yüzde 100 yerli olduklarını belirterek, data center'dan fiber optiğe, elektro-optik sistemlerden savunma sanayisine, balistik sistemlerden ısıtma soğutma sistemlerine kadar geniş yelpazede ileri teknoloji ürünleri ürettiklerini anlattı.

Gür, ürettikleri ürünlerin yüzde 70'ten fazlasını 80 ülkeye ihraç ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

" Çekmeköy'deki 40 bin metrekare kapalı alana sahip olan fabrikamızdaki mühendislerimiz ve 950 çalışanımız ile son aylarda Kovid-19 virüsünü kapalı mekanlarda etkisiz hale getirmek için Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirdik. Geldiğimiz noktada, iklimlendirme/havalandırma sistemleri ile entegre çalışan dünyada ilk ve tek ürün olan HyCanx Hepa+UVC Kombo Kanal Tipi Hava Temizleme Sistemi'ni geliştirdik. Hycanx Hepa+UVC Sistemi ile kamu binaları, okullar, üniversiteler, hastaneler, plazalar, AVM'ler, oteller, fabrikalar, spor salonları gibi kapalı tüm mekanlardaki Kovid-19 dahil tüm virüsler ve bakteriler, yüzde 99 oranında etkisiz hale getiriliyor ve bulaşma riski sona eriyor."

"Sistem, kapalı mekanlarda gerekli sterilizasyonu sağlayacak"

Can Gür, sadece Kovid-19 tehdidi değil, bundan sonra karşılaşılabilecek tüm virüs tehditlerine karşı sistemin kapalı mekanlarda gerekli sterilizasyonu sağlayacağını kaydetti.

Geliştirilen ürünün tamamen yerli ve milli olduğuna işaret eden Gür, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geliştirilen sistem ile tüm kapalı ortamlar, bir ameliyathane kadar virüslerden arındırılmış olacak. Bu konudaki tüm test ve sertifikasyon işlemlerini tamamladık. Ürünümüzü artık Türk ve dünya pazarına sunmuş durumdayız. Ürünümüz HyCanx Hepa+UVC Kombo Kanal Tipi Hava Temizleme Sistemi, yüksek teknolojiye sahip. Merkezi klima sistemlerine entegre edilen HyCanx Hepa+UVC Sistemi, özel olarak tasarlanmış 3 katmanlı filtreleme olan G4, Fotokatalitik Filtre, HEPA Filtre + UVC dezenfeksiyon sisteminden oluşuyor. Piyasada bu özelliklere sahip başka bir ürün henüz geliştirilmedi. Dünyada bu sistemin ilk olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz."

Bu sistemin büyük AVM'ler, plazalar, kampüslerin dışında küçük ölçekli kapalı mekanlarda da kullanılabileceğini aktaran Gür, hava temizleyici sistemlere entegre edilen Hepa+UVC Kombo kombinasyonu ile virüsün yine aynı şekilde elimine edilebileceğini söyledi.

Tüm kapalı mekanlara kolaylıkla uygulanabiliyor

Verilen bilgiye göre, sistem, iklimlendirme/havalandırma sistemleri bulunan tüm kapalı mekanlara kolaylıkla uygulanabiliyor.

HyCanx Hepa+UVC Mobil Hava Temizleme Cihazları, merkezi iklimlendirme/havalandırma sistemi olmayan kapalı alanlarda da kullanılabiliyor. HyCanx Hepa+UVC hava temizleme cihazları, 4 katmanlı filtreleri ile otel odaları, okullar, lokanta/kafeler, berberler/güzellik merkezleri, evler gibi kapalı mekanlara zemin tipi veya duvar tipi olarak yerleştirilebiliyor.

HyCanx Hava Temizleme Sistemi'nde, virüslerin öldürülmesinde en etkin yöntemlerden olan UV ışın teknolojisi ile birlikte Ti02 kaplı fotokatalitik filtre ve havadaki zararlı partiküllerin tutulmasında en güçlü sistem olan H13 seviyesindeki hepa filtre kombinasyonu Hycanx Hepa+UVC kanal tipi hava temizleme ünitelerinde mevcut teknolojiyi ayrıştıran özellikler olarak yer alıyor.

HyCanx sistemindeki UVC kaynaklar, virüslerin maksimum derecede etkisiz hale getirildiği tespit edilen dalga boyunda çalışıyor ve HyCanx Hepa+UVC Sistemleri, TÜV sertifikasına sahip bir teknoloji olarak öne çıkıyor.

Kapalı mekanlarda virüs tehdidine karşı Hycanx Hepa+UVC Sistemi geliştirildi
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kapalı mekanlarda virüs tehdidine karşı Hycanx Hepa+UVC Sistemi geliştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri hayvan hareketlerini denetledi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri hayvan hareketlerini denetledi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

  • Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor
    15:32 Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde yetişen ve yayla muzu olarak da bilinen uçkun bitkisi, pazarda satılmaya başlandı. Uçkun toplayanlar, bu bitkinin ilçedeki işsizler için bir umut kaynağı olduğunu belirtiyor. Uçkun, kanser, sarılık, şeker, tansiyon, mide rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklara iyi geldiği bilinen bir bitkidir.

  • Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
    15:23 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

    Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısında, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılında gerçekleştirdiği kuru meyve ve mamulleri ihracatının detayları da açıklandı. Rapora göre, Birliğin kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye genelindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti ve en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak yer aldı.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı
    15:19 Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik şartlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi destek miktarını yüzde 110 arttırdıklarını söyledi. Halk Kart desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin banka kartına aylık yüklenen miktar ile temel ihtiyaçlarının karşılaması sağlanıyor.


Advertisement