Kapanacak Karaşar Beldesindeki Renkli Festivalde Başkanın Veda Konuşması Burukluk Yarattı - Son Dakika
Güncel

Kapanacak Karaşar Beldesindeki Renkli Festivalde Başkanın Veda Konuşması Burukluk Yarattı

Ankara'nın Beypazarı ilçesine bağlı Karaşar Belde Belediyesi'nce düzenlenen 15.Geleneksel Karaşar Eğriova Yayla Festivali piknik havasında renkli görüntülere sahne oldu.

08.07.2013 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Beypazarı ilçesine bağlı Karaşar Belde Belediyesi'nce düzenlenen 15. Geleneksel Karaşar Eğriova Yayla Festivali piknik havasında renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde, kapanacak beldenin son belediye başkanı CHP'li Ali Özdamar'ın veda konuşması burukluk yaratırken, iktidara tepki gösterildi.

Festivale CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Ankara Milletvekili İzzet Çetin, ve Aykan Erdemli, Beypazarı Belediye Başkanı M. Cengiz Özalp, Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, daire amirleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, başkan vekili Müslüm Ertekin, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Nallıhan Sarıyar Belde Belediye Başkanı Halil Ünsal, Uruş Belde Belediye Başkanı Osman Şefik Karlıdağ, belde belediye ve ilçe başkanları ile vatanadaşlar katıldı.

Festivalde konuşan Karaşar Belde Belediye Başkanı Ali Özdamar, "beldemizin Bütünşehir Yasası kapsamında Beypazarı'nın mahallesi oluyor. Bundan sonra başımıza gelecekleri düşünmek bile istemiyorum. Umudumuz Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak kararda. Eğer Anayasa Mahkemesi Bütünşehir Yasası'nı iptal etmezse, 85 yıllık belediyemizin kapısına kilit vurulacak. Bu, belediye olarak düzenlediğimiz son festival. Ben de son belediye başkanınız olacağım. İçimiz buruk, içimiz kırgın. Karaşarlının bu belediyemizin kapısına kilit vuran bu yasaya tepkisini sandıkta vereceğinden hiçbir kuşkum yok. Karaşarlı bunu asla unutmayacaktır. Belediyeler sadece asfalt hizmeti veren, su getiren, yolcu taşıyan kurumlar değildir. Belediye özellikle küçük yerleşim yerlerinde darda kaldığınızda kapısını çaldığınız dostunuz gibidir. Her yörenin kendine has bir dili ve sorunları vardır. Belediyeniz gün olur eczaneden ilacınızı getirir, gün olur Ankara'da yaşayan yakınlarınıza emanetinizi ulaştırır. Sizin kaç yıldır hangi ilacı kullandığınızı, akrabanızın nerede olduğunu bilir. Karaşarlı 85 yıllık bir dostunu, gurur kaynağı olan belediyesini kaybediyor" dedi.

Festival, bir grubun gezi eylemlerine destek eylemiyle devam etti. Daha sonra Karaşar Zeybek ekibi ile folklor gösterilerinin renk kattığı festivalde sanatçılar konser verdi. Vatanadşlar, konserler eşliğinde piknikle eğlencelerini sürdürdüler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapanacak Karaşar Beldesindeki Renkli Festivalde Başkanın Veda Konuşması Burukluk Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement