Kapatılan Cezaevi Silah Fabrikası Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Kapatılan Cezaevi Silah Fabrikası Oldu

Ordu'da, Adalet Bakanlığı tarafından 2008 yılında kapatılan Ulubey K Tipi Cezaevi binası silah fabrikasına dönüştürüldü.

22.10.2016 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAYATİ AKÇAY - Ordu'da, Adalet Bakanlığı tarafından 2008 yılında kapatılan Ulubey K Tipi Cezaevi binası silah fabrikasına dönüştürüldü.

Uzun yıllar cezaevi olarak hizmet veren Ulubey ilçesindeki bina, belediye ve özel bir firmanın hazırladığı projeyle silah fabrikası oldu.

Yaklaşık10 milyon liraya mal olan fabrikada üretim başladı.

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1988 yılında açılan cezaevinin 2008 yılında Adalet Bakanlığı tarafından kapatıldığını söyledi.

Türkcan, "Ancak 2008 yılında kapatılan eski cezaevi 2014 yılına kadar atıl bir halde duruyordu. Daha sonra Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız istişare sonucu eski cezaevinin silah fabrikası olmasına karar verdik ve yürütülen gayretli çalışma sonucu eski cezaevini silah fabrikasına dönüştürmeyi başardık." dedi.

Ordulu bir yatırımcının binayı silah fabrikası olarak değerlendirmek istemesi üzerine çalışmaların hızlıca başladığını ifade eden Türkcan, "Ordu Savunma Silah Sanayi (ORSAV) olarak burası açıldı. Yaklaşık bir yıllık çalışmanın sonucunda burası faaliyete geçmiş durumda. Bu fabrika Ordu'nun ve Türkiye'nin bir markası ve değeri olacak." diye konuştu.

Türkcan, fabrikada üretilen malların büyük bölümünün Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) kurumuna gönderileceğini, ayrıca Samsun ve Giresun'daki bazı firmalara ait tabancaların parçalarının da burada üretileceğini anlattı.

Bölgedeki firmalardan çok ciddi siparişleri almaya başladıklarını ve bu siparişlerin üretimine de başlandığını ifade eden Türkcan, ayrıca piyade tüfeğinin bazı parçalarının da bu fabrikada üretileceğini kaydetti.

Şu ana kadar yapılan yatırım miktarının yaklaşık 10 milyon lira olduğuna da işaret eden Türkcan, "Fabrikada üretim başlamış durumda. Önümüzdeki günlerde resmi açılış olacak. O güne kadar fabrikanın eksikleri giderilerek tam anlamıyla bölge halkının hizmetine sunulmuş olacak." açıklamasında bulundu.

"Silah fabrikası hem Ordu ekonomisine hem de ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayacak." diyen Türkcan, şunları kaydetti:

"2 bin 200 metrekare alan üzerine kurulan fabrikada 2017 yılının sonuna doğru 120 kişi çalışacak. Bu çok ciddi işçi demek. Bu fabrika ilçemizdeki işsizliğin de bir nevi önüne geçmiş olacak. Daha önce açtığımız tekstil fabrikasından sonra bu fabrikanın da ilçemize kazandırılması bizleri son derece memnun etmiştir."

İsa Türkcan, silah fabrikasının ilçelerine kazandırılması nedeniyle Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve girişimciye teşekkür etti.

Firma sahibi Yalçın Demirel ise memleketi Ordu'ya böyle bir yatırımı kazandırdığı için mutlu olduğunu belirtti.

Kapatılan Cezaevi Silah Fabrikası Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kapatılan Cezaevi Silah Fabrikası Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement