Kapıkule'de Sağlık Hizmeti - Son Dakika
Güncel

Kapıkule'de Sağlık Hizmeti

Kapıkule\'de Sağlık Hizmeti

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda poliklinik hizmeti verecek olan sağlık ünitesi açıldı.

07.04.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda poliklinik hizmeti verecek olan sağlık ünitesi açıldı. Edirne Kamu Hastaneleri Birliği tarafından kurulan sağlık ünitesi, sınır kapısında giriş ve çıkış yapan vatandaşlara ve gümrük personeline hizmet verecek.

Trakya'nın en büyük sınır kapısı Kapıkule artık sağlık ünitesi ile de hizmet verecek. Edirne Kamu Hastaneleri Birliği tarafından kurulan, 1 doktor ve 1 sağlık memurunun görev yapacağı sağlık ünitesinde Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın tansiyon ölçtürerek açılışı gerçekleştirdi. Sağlık ünitesinin açılışına Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz, Edirne Devlet Hastanesi yöneticisi Op.Dr. Gürhan Çelik ve Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın katıldı.

Açılışta konuma yapan Edirne Devlet Hastanesi yöneticisi Opr. Dr. Gürhan Çelik, Kapıkule'de kurulan sağlık ünitesinin giriş ve çıkış yapanlara hizmet vereceğini ifade ederek, "Üniteyi poliklinik gibi dizayn ettik, normal muayenelerimiz ve acil müdahalelerimiz yapılabilmektedir. Şua an için sabah 09: 00-18: 00 saatleri arasında hizmet verecek, ama ihtiyaca göre 24 saat çevrilebilecek. Özellikle gurbetçilerimizin yoğun olduğu dönemlerde 24 saat hizmet vermeyi planlıyoruz" dedi.

Her şeyin başının sağlık olduğunu dile getiren Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın da "Normalde yoğunluğumuz yok ama yaz aylarında çok yoğun bir dönem yaşıyoruz. O yüzden bu sağlık hizmeti bizim için gerçekten yerinde bir hizmet olacak. Bu hizmeti bize sağlayan tüm birimlerimize ve müdürlerine teşekkür ediyorum. Buradan hem yolcular, hem personelimiz yararlanacak" diye konuştu.

Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Erten sağlık ünitesinde poliklinik hizmetinin verileceğini belirterek, bunun yanında yoğunluğa ve ihtiyaca göre eczane açılmasının söz konusu olabileceğini söyledi. Erten, "Tabii açılışından sonra yoğunluğa göre eczane açılabilir ama bununla ilgili olarak eczaneciler odası ile görüşmemiz gerekecek. Doktorumuz günde 50-60 hastaya bakarsa, burada eczane açılabileceğini düşünüyorum. Bunu Eczacılar Odasıyla görüştükten sonra karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek ünitenin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kapıkule'de Sağlık Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi
    15:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Çifteler ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren hayvan yetiştiricilerine yemlik desteği sağladı. Toplamda 25 üreticiye verilen yemlikler, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından teslim edildi.


Advertisement