Kapıkule'de Uyuşturucu Tacirlerine Ağır Darbe: '21 Milyon TL Değerinde Eroin' - Son Dakika
3.Sayfa

Kapıkule'de Uyuşturucu Tacirlerine Ağır Darbe: '21 Milyon TL Değerinde Eroin'

Kapıkule'de uyuşturucu tacirlerine ağır darbe: '21 milyon TL değerinde eroin'EDİRNE - Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren NARKOKİM'ler aracılığıyla Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda 21 milyon lira değerinde toplam 104 kilogram 178 gram eroin ele geçirildi.

22.01.2019 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapıkule'de uyuşturucu tacirlerine ağır darbe: '21 milyon TL değerinde eroin'

EDİRNE - Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren NARKOKİM'ler aracılığıyla Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda 21 milyon lira değerinde toplam 104 kilogram 178 gram eroin ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı birinci 100 Günlük Eylem Planı'nda yer alan "Uyuşturucu ile Daha Etkin Mücadele" hedefi doğrultusunda, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi ve taşra birimlerinde Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri bünyesinde 24 saat görev esasına göre kurulan NARKOKİM'ler 2019 yılına hızlı başladı. Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda yüklü miktarda eroin ele geçirildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesinin kurulmasının ardından, uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik trend analizleri oluşturuldu. 2018 yılında öne çıkan ve eroin yapımında kullanılan asetik anhidrit yakalamaları odağa alınarak yapılan değerlendirmelerde, Türkiye'den transit geçen araç ve firmalar üzerinde analizler yapıldı. Yabancı irtibat görevlileri ile yapılan bilgi alışverişlerinde riskli araç ve profiller oluşturularak İhbar Takip Programına kaydedildi.

Dedektör köpekler iş başında

Bu kapsamda sürücülüğünü Bulgar uyruklu şahsın yaptığı tır Türkiye'den çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahasına geldiğinde sistem uyarı verdi ve araç taranmak üzere Araç ve Konteyner Tarama Sistemine yönlendirildi. X-ray taramasında tırın dorsesinde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine narkotik dedektör köpekleri eşliğinde yapılan detaylı aramada, aracın dorse tabanının ön kısmında, x-ray'de görünmeyeceği düşüncesiyle üzerleri karbon kağıdı ve naylon streç filmlerle sarılmış, dedektör köpekleri atlatmak amacıyla talaş ve naftalin ile kaplanmış 67 kilogram 366 gram eroin ele geçirildi.

İkinci operasyonda ise; Türkiye'den çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahasına gelen Irak pasaportuna sahip şahsın sürücülüğünü yaptığı araç, Edirne NARKOKİM tarafından şüpheli değerlendirilerek x-ray cihazına yönlendirildi. X-Ray operatörü tarafından yapılan incelemede araçta şüpheli yoğunluklar tespit edilmesi üzerine narkotik dedektör köpekleri ile detaylı arama yapıldı.

Yapılan aramada havalandırma ızgarası olarak tabir edilen boşluğun her iki yanında kaportaya sabitlenmiş, sac kapakların arka kısmındaki doğal boşluğa gizlenmiş vaziyette paketler yerleştirildiği görüldü. Şahsın daha az şüphe çekmek amacıyla eşi ve iki çocuğu ile seyahat ettiği anlaşıldı. Yapılan sayım ve tespit neticesinde toplam ağırlığı 36 kilogram 812 gram olan eroine el konuldu.

Piyasa değeri tam 21 milyon TL

Gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda ele geçirilen toplam 104 kilogram 178 gram eroinin piyasa değerinin 21 milyon lira olduğu belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan şahıslar soruşturma dosyalarının tamamlanmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kapıkule\'de Uyuşturucu Tacirlerine Ağır Darbe: \'21 Milyon TL Değerinde Eroin\'
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kapıkule'de Uyuşturucu Tacirlerine Ağır Darbe: '21 Milyon TL Değerinde Eroin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cılgın: devlet calışıyo 0 0 Yanıtla
  • Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    18:09 Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında gerçekleştirilen 'Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda, mahalli idareler seçimleri, bayram tedbirleri, trafik denetimleri ve aranan şahıslar üzerine bilgiler paylaşıldı. Vali Taşolar, Çankırı'da suçluların ve sokak kabadayılarının gezmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Ramazan Bayramı tatili süresince alınan önlemlerle ölümlü kazaların yaşanmadığı ifade edildi. Telefon dolandırıcılığı ve aile içi şiddet konularında da farkındalığın arttırılması gerektiği vurgulandı.

  • Şanlıurfa'da boğazına cisim kaçan öğrenci Heimlich manevrasıyla kurtarıldı
    18:05 Şanlıurfa'da boğazına cisim kaçan öğrenci Heimlich manevrasıyla kurtarıldı

    Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki Şehit Nusret İmam Hatip Ortaokulu'nda bir öğrencinin boğazına cisim kaçtı. Okul müdürü Mehmet Macar, Heimlich manevrasıyla öğrencinin nefes almasını sağladı. Olay, güvenlik kamerasına yansıdı ve öğrenci müdürüne teşekkür etti.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Gaziantep'te otomobil çarpması sonucu ölümlere ilişkin ikinci duruşma yapıldı
    17:52 Gaziantep'te otomobil çarpması sonucu ölümlere ilişkin ikinci duruşma yapıldı

    Gaziantep'te otomobiliyle çarptığı ATV'de bulunan Hüseyin Akın ile Kerim Gündoğan'ın ölümüne sebep olduğu iddia edilen tutuklu sanık Prof. Dr. Volkan Kılınçoğlu ikinci kez hakim karşısına çıktı.

  • Adıyaman'da Motosiklet ile Otomobil Çarpışması: 2 Yaralı
    17:39 Adıyaman'da Motosiklet ile Otomobil Çarpışması: 2 Yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen trafik kazasında, M.A. yönetimindeki motosiklet ile sürücüsü belirlenemeyen otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü M.A. ve motosiklette bulunan E.A. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Otomobilin çarptığı 25 yaşındaki işçi, metrelerce havaya savruldu
    17:26 Otomobilin çarptığı 25 yaşındaki işçi, metrelerce havaya savruldu

    Antalya'da öğle izninde markete gitmek için karşıya geçen 25 yaşındaki Gürkan Gençer, bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza anları güvenlik kamerasına yansırken, mesai arkadaşları ise Gençer'in kişisel eşyalarını emanete alarak gözyaşı döktü.


Advertisement