Kaplumbağalar yangında telef oldu, yavru köpekleri kurtarmak için zamanla yarıştılar - Son Dakika
3.Sayfa

Kaplumbağalar yangında telef oldu, yavru köpekleri kurtarmak için zamanla yarıştılar

Kaplumbağalar yangında telef oldu, yavru köpekleri kurtarmak için zamanla yarıştılar Sıcak ve dumana aldırmayan gençler köpek yavrularını kurtarmak için yanmış bölgeye girdi Alevler seralara ulaşmadan yangın kontrol altına alındı Antalya'nın Aksu ilçesinde çıkan makilik yangınında alevler...

30.08.2020 15:06  Güncelleme: 20:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaplumbağalar yangında telef oldu, yavru köpekleri kurtarmak için zamanla yarıştılar

Sıcak ve dumana aldırmayan gençler köpek yavrularını kurtarmak için yanmış bölgeye girdi

Alevler seralara ulaşmadan yangın kontrol altına alındı

ANTALYA - Antalya'nın Aksu ilçesinde çıkan makilik yangınında alevler arasında kalan iki köpek yavrusu için vatandaşlar seferber oldu. İki köpek yavrusu yanmaktan kurtarılırken, ormanlık alan içindeki çok sayıda kaplumbağa yanarak telef oldu.

Edinilen bilgiye göre yangın saat 12.30 sırasında Aksu Cumhuriyet Mahallesindeki makilik alanda çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle yol kenarında makilik alanda yükselen alevler kısa sürede büyüdü. Vatandaşlar haber vermesiyle olay yerine çok sayıda Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi sevk edildi. Havanın kuru ve sıcak olması nedeniyle yangın geniş bir alanda etkili oldu. Araba lastikleri ve atık maddelerden çıkan siyah dumanlar gökyüzünü kapladı. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangın seralara yaklaşmadan kontrol altına alındı. Vatandaşlar da yangını endişeli gözlerle takip etti. Yanan alanın kenarındaki makilik içinden köpek yavrusu seslerinin gelmesi itfaiye erleri ve vatandaşları harekete geçirdi. Sıcak ve dumana aldırmayan mahallenin gençleri köpek yavruları kurtarmak için yanmış bölgeye girdi. Yanma tehlikesi geçiren ve sürekli havlayan iki yavru vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Bir sandığa alınan iki yavru güvenli bölgeye alındı.

"Kaplumbağalar telef oldu"

Öte yandan yanan alan içinde çok sayıda kaplumbağanın yanarak telef olduğu görüldü. Bir kaplumbağanın ise yanmamasına rağmen duman etkilenerek öldüğü farkedildi. İtfaiye ekipleri yaklaşık 2 saatlik bir çalışmayla yangını tamamen söndürdü.

"Köpeği kurtardık"

Yangının yol kenarından başladığını belirten Mustafa Coşkun," Alevler hemen büyüdü. Etrafa dağıldı. Ormanın içinden köpek yavrusu seslerinin geldiğini duyduk. Onları kurtardık. Allah'tan yangın şuan kontrol altına alındı. Orman içindeki lastik ve cam şişeler nedeniyle yangın büyüdü. Pınarlı halkı olarak büyük korku yaşadık. Yangın biraz daha ilerleseydi seralar alev alacaktı."dedi.

Kaplumbağalar yangında telef oldu, yavru köpekleri kurtarmak için zamanla yarıştılar
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kaplumbağalar yangında telef oldu, yavru köpekleri kurtarmak için zamanla yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı
    17:24 Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde, iş ortağını av tüfeğiyle yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İkinci el oto alım-satımıyla uğraşan Hüseyin K. ile iş ortağı Sadettin H. arasında alacak meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sadettin H, Hüseyin K'yi av tüfeğiyle yaraladı. Zanlı polislerce gözaltına alındı ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

  • Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi
    17:23 Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi

    Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi. Protestocular, belediye binasına girmeye çalışırken çatışmalar yaşandı ve yangın çıktı.


Advertisement