Kar Kalınlığının 1,5 Metreye Ulaştığı Pülümür'de Beyaz Esaret - Son Dakika
Güncel

Kar Kalınlığının 1,5 Metreye Ulaştığı Pülümür'de Beyaz Esaret

Kar Kalınlığının 1,5 Metreye Ulaştığı Pülümür\'de Beyaz Esaret

Tunceli'de 3 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilirken, kar kalınlığının 1.5 metreyi bulduğu Pülümür İlçesi'nde kar esareti yaşanıyor.

17.01.2012 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de 3 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilirken, kar kalınlığının 1.5 metreyi bulduğu Pülümür İlçesi'nde kar esareti yaşanıyor. Tunceli'nin Pülümür bağlantılı Erzincan karayolunda ulaşım çığ düşmesi ve 2 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle aralıklarla sağlanıyor.

Tunceli'de yoğun kar yağışı hayatı ve ulaşımı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Pülümür-Erzincan karayolunun Cankurtaran Tepesi Mevkii'nde kar kalınlığı yer yer 2 metreyi buldu. Karayolunun 4 ayrı noktasına çığ düşmesi nedeniyle ulaşım belirli aralıklarla sağlanmaya çalışılıyor. Ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmezken, sürücüler Pülümür'de beklemek zorunda kaldı. Karayolunun birçok noktasında da bazı araçların kara saplandıkları belirtilirken, yolu açma çalışmalarında da güçlük yaşanıyor.

KAR HAPSİ

Okulların tatil edildiği Pülümür ilçe merkezinde de kar kalınlığı 1.5 metreyi buldu. İnsanlar evlerinden dışarı çıkamazken, ekipler ana caddeleri araç trafiğine açmaya çalışıyor. Kar altında kalan araçlar oldukları yerden çıkarılamadı. Ara sokak ve birçok ana caddenin trafiğe açılmasının günler alabileceği belirtilirken, Pülümür'ün CHP'li Belediye Başkanı Mesut Çoşkun, belediye iş makinelerinin yetersiz olduğunu söyledi.

TIR'LAR KARAYOLLARINDA MAHSUR

Coşkun, "İlçemizde geçen Tunceli-Erzincan karayolunda mahsur kalan onlarca TIR var. Bu TIR şoförlerinin mağdur olmaması için büyük bir çaba içindeyiz. İlçede kar kalınlığı 1.5 metre civarında ve yağış aralıksız devam ediyor. Elimizdeki iş makineleri ve imkanlarımız ölçüsünde ancak ana yolları açmak için çalışıyoruz. Sokakları açmak imkansız çatılarda düşen karlar yaşamı olumsuz etkiliyor. İmkansızlıklar nedeniyle adeta herkes evlerine hapsolmuş durumda" dedi.

Evlerin çatılarındaki karların ara sokaklara düşmesi ile sokak araları tamamen kapanırken, tek katlı evlerin penceleri de kapandı. Birçok araç da kar altında kayboldu. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar Kalınlığının 1,5 Metreye Ulaştığı Pülümür'de Beyaz Esaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement