Kar ve Tipi Protokole Yol Vermedi - Son Dakika
Güncel

Kar ve Tipi Protokole Yol Vermedi

Denizli'nin Tavas İlçesinde bulunan ve turizme kazandırılması planlanan Bozdağ'a çıkmak için yola çıkan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, protokol üyeleri, basın mensupları ve yüzlerce kişi kar ve tipi sebebiyle planlanan yere ulaşamadı.

09.01.2012 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Tavas İlçesinde bulunan ve turizme kazandırılması planlanan Bozdağ'a çıkmak için yola çıkan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, protokol üyeleri, basın mensupları ve yüzlerce kişi kar ve tipi sebebiyle planlanan yere ulaşamadı.

Denizli'nin Tavas İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve 2 bin 400 metre yüksekliğiyle Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından biri olan Bozdağ'ın kış turizmine kazandırılması için yıllar önce başlatılan çalışmalar, Vali Abdülkadir Demir'in göreve gelmesinin ardından iyice hızlandırıldı. Bölgenin kayak turizmi için oldukça elverişli olmasının raporlarla ortaya çıkmasının ardından, çalışmalar da iyice hız kazandı. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli

Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, bazı ilçe ve belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş, bu sabah Bozdağ'a çıkmak için yola çıktı.

Nikfer beldesinden sonra Bozdağ'a araçlarla çıkmaya başlayan protokol üyeleri ve vatandaşlar, saatler geçtikçe zor anlar yaşamaya başladı. Zaman zaman yağan kar ve tipi sebebiyle bir çok araç mahsur kaldı. Onlarca araç dağ yolunda kalırken, Vali Abdülkadir Demir yaklaşık bin 900 metreye kadar ulaştı. Katılımcıların bir çoğu araçlarla birlikte yollarda kalırken, bazıları da kar ve tipi engeline rağmen yürüyerek kilometrelerce yürüdü. Yolda kalan araçların kardan çıkması için sivil asker bir çok kişinin

büyük mücadele verdiği yolculukta, sis ve tipinin arttığı dakikalarda yol tamamen kesilme noktasına geldi. Yolda kalan araçlar geriye dönmek zorunda kalırken, kar kürüme araçları da sürekli olarak yolların açık kalması ve yolda kalan araçların yoluna devam etmesi için çalıştı. Araçlar geriye dönmek zorunda kalırken, inişe geçen vatandaşlardan bazıları da buzlanan yolda kayarak düştü.

Bin 900 metreye kadar çıkabilen Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, kötü hava şartları sebebiyle geri dönmek zorunda kaldı. Bir çok kişinin ulaşamadığı yere kadar ulaşan Vali Demir, gördüğü manzara karşısında büyük moral buldu. Denizli'de güneş olduğu sıralarda Bozdağ'da inanılmaz bir görüntü olduğunu belirten Vali Abdülkadir Demir, "Denizli'nin hayati projelerinden biri olan Bozdağ Kayak Merkezi'ni kış döneminde gelip görmek istedik. Kağıt üzerinde gördüğümüzden çok daha büyük bir potansiyel olduğunu

gördük. Şu anda bu bölgenin turizm bölgesi ilan edilmesi ile ilgili son noktaya gelindi. Bu çalışmaları 3-4 ay içinde tamamlamak istiyoruz. 2012 yılında da bu işe katkı sağlayacak tüm kurumlarla bir görev dağılımı yaparak, burayı canlandırmamız gerekiyor" dedi.

Dönüş yolculuğunun da çıkış yolculuğu kadar zor olduğu programda, kar keyfini yaşayanlar da oldu. Yolda kalan araçlardan inenler, kendilerini karların üzerine atarak kar keyfini yaşarken, bazıları da Denizli'de fazla görülemeyecek bu görüntüleri kaydetmeyi tercih etti.

Bozdağ programı karda verilen sucuk ekmek ikramıyla son buldu. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kar ve Tipi Protokole Yol Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement