Kara Havacılık Komutanlığı Darbe Girişimi Davası - Son Dakika
Güncel

Kara Havacılık Komutanlığı Darbe Girişimi Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152 sanığın yargılanmasına devam edildi.

14.08.2018 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yapan sanık eski kursiyer teğmen Fatma İnce, üzerine atılı suçları kabul etmedi.

Darbe girişiminin yaşandığı dönemde 24 yaşında olduğunu belirten İnce, daha önce darbe görmediğini ve 10 aylık bir kursiyer teğmen olarak bu durumu anlamadığını iddia etti.

Kendisine nöbet görevi verildiğini ve karargah önünde nöbet tutturulduğunu anlatan İnce, buradaki bir askerin tüfeğini aldığını ve omzuna asarak dolandığını savundu. İnce, bu silahta mühimmat bulunup bulunmadığını dahi bilmediğini öne sürdü.

Gece uykusu geldiği için bir süre uyuduğu, silah sesleri sonrası korkudan yanındaki diğer kursiyerlerle lavabo altına saklandığı iddiasını dile getiren İnce, sabah başka bir arkadaşıyla arabasına binerek kışladan ayrıldığını söyledi.

Girişimin başarıya ulaşması için fikir ve eylem birlikteliği içinde hareket etmediğini savunan İnce, darbe girişimine katılmadığını ileri sürdü.

FETÖ üyesi olmadığını iddia eden İnce, vatanını ve milletini sevdiğini anlattı. Sanık İnce, beraat talebinde bulundu.

Sanık eski kursiyer teğmen Nuri Yüksel de hakkındaki suçlamaları reddetti.

Darbe girişimine iştirak etmediğini, FETÖ ile bir bağı bulunmadığını öne süren Yüksel, tahliyesi ve beraatini istedi.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kara Havacılık Komutanlığı Darbe Girişimi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement