Kara Murat Fatih'in Fermanı Filmi - Son Dakika
Güncel

Kara Murat Fatih'in Fermanı Filmi

Kara Murat Fatih\'in Fermanı Filmi

Kara Murat Fatih'in Fermanı filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Kara Murat Fatih'in Fermanı filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

11.07.2011 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bizans prensesi İren, Osmanlı hükümdarı Sultan 2.Mehmet’e (Bora Ayanoğlu) aşık olmuştur. Bizans hükümdarı, Konstantinopolis’i (İstanbul) almaması koşuluyla kızını 2.Mehmet’e vermek ister. Sultan Mehmet kabul etmez. Bizanslılar tarafından esir alınmak istenir. Kara Murat (Cüneyt Arkın) yetişir ve Sultan’ı kurtarır. Bizanslılar’ın öfkesi bu eyleme karşı Prens Nicol’ün (Kenan Pars) komutasında Türk köylerine ani baskınlar ve halkı kılıçtan geçirme biçiminde gelişir. Bu baskınlardan birinde Kara Murat’ın annesi de öldürülür ve Murat, ne pahasına olursa olsun öç almaya yemin eder.

1453 yılında Sultan 2.Mehmet ve ordusu ki bu orduda Kara Murat da savaşmaktadır. Bizans surlarına dayanır. İstanbul dört bir yandan kuşatılır. Uzun süren kuşatma sonunda Ulubatlı Hasan Bizans surlarının tepesine Türk Bayrağını diker. Eşsiz bir zafer kazanan 2.Mehmet, ihtişam içinde muzaffer bir komutan ve hükümdar olarak İstanbul’a girer ve ilk Cuma namazını Ayasofya‘da kılar. Çağ değiştiren bu zafer 2.Mehmet’in adının başına “Fatih” isminin eklenmesi sonucunu doğurur. Bu arada Prens Nicol, Fatih Sultan Mehmet’in sevdiği prenses İren’i öldürür. İren’in kardeşi Helen ise Türkler’den nefret etmektedir. Bu yüzden Nicol’den yana tavır alır ve onunla birlikte Midilli Adası’na kaçar. Midilli sultanının oğlu kendilerine bir zarar vereceklerinden korktuğu Nicol ve Helen’i öldürmek ister.

Prenses İren’in ölümünden sonra Fatih’in fermanı ile talihsiz prensesin intikamını almak için görevlendirilen Kara Murat, Kosta adıyla sızdığı Midilli’de Helen’i ölümden kurtarır. Bizanslı sultanın kızının hizmetinde çalışmaya başlayan Kara Murat, adadaki esirleri gizlice kurtarır. Bu olay üzerine prens Nicol, Kosta diye tanınan Murat’tan şüphelenir ve Kara Murat olduğunu anlayınca da yakalatıp işkence yapar. Son kararları ise idamdır. Bizanslı kumandan Kabasakalidis Kara Murat’a yardım eder ve prenses Helen’i de yanına alıp kaçar. Helen Kosta’nın aslında Türk, hem de Kara Murat olduğunu yolda onu yaralar.

Tek başına kaçarken Bizans askerlerine yakalanırsa da yine Kara Murat tarafından kurtarılır. Böylece nefretle başlayan ilişki aşka dönüşür. Kara Murat İren’i ablası Helen’in öldürdüğünü sanmaktadır. Sonra bunu yapanın Prens Nicol olduğunu anlar. Peşlerinde olan Nicol, Kabasakalidis ve Helen’i yakalayıp işkence eder. İmdada yine Kara Murat yetişir. Nicol’ü öldürür, Helen’i kurtarır ve Bizans hazinesinin yerini bulur. Fatih’in fermanı ile istediği tüm görevleri yerine getirmiş ve İren’in de intikamını almıştır…

Yönetmen: Natuk Baytan

Senaryo: Erdoğan Tünaş

Oyuncular: Kenan Pars, Erol Taş, Melda Sözen, Meral Orhonsay, Cüneyt Arkın

Filmin Türü: Macera, Tarih,

Orijinal Adı: Kara Murat Fatih'in Fermanı

Yapımcı Firma: Erler Film

Yapım Yılı: 1973

Yapım Ülkesi: Türkiye

Orijinal Dili: Türkçe

Filmin Süresi: 90 dk.

Vizyon Tarihi: 01.11.1973

Son Dakika Güncel Kara Murat Fatih'in Fermanı Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement