Karaağaç'ta Deve Güreşleri Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Karaağaç'ta Deve Güreşleri Heyecanı

Karaağaç\'ta Deve Güreşleri Heyecanı

Balıkesir’in Gömeç ilçesine bağlı Karaağaç beldesinde düzenlenen geleneksel 5. Deve Güreşi Festivali’nde büyük heyecan yaşandı.

06.01.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Gömeç ilçesine bağlı Karaağaç beldesinde düzenlenen geleneksel 5. Deve Güreşi Festivali'nde büyük heyecan yaşandı.

Tahsin Aydın Stadında, güneşli bir havada düzenlenen güreşleri yaklaşık 3 bin güreş sever izledi. Yaklaşık 5 saat süren güreşlere, Ege ve Marmara bölgelerinden gelen yaklaşık 90 deve katılırken, kıran kırana güreşler oldu. Sahadaki görevliler bazı develeri ayırmakta zorlanırken, bazı develer de rakibinden kaçmayı tercih etti. Sahanın çevresine masalar kurulurken, yaklaşık 3 bin kişi güzel havada güreş izlemenin heyecanını yaşadı. Piknik havasında geçen güreşleri, Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin ile bazı daire müdürleri ve yaklaşık 3 bin güreş sever izledi. Şampiyon olan develerin sahiplerine Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz ve Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin tarafından kupaları verildi. Katılımcılara teşekkür eden Belediye Başkanı Arif Efetekin, "Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz Deve Güreşleri Festivali coşkulu geçiyor. Bu tip etkinliklerin yapılmasından yanayız. Bu hem ananevi geleneklerin gelecek kuşaklara aktarılması adına, hem de bölge esnafının sirkülasyonunu sağlama adına çok önemli. Hem de beldemizin bölgemizin tanıtımını yapma adına, en önemlisi de insanımızın yaşam boyu çektiği stresi bir günlüğüne de vatandaşın üzerinden alma adına bunun yapılması gerekmektedir. Çok farklı bir beklendi içinde değiliz. Bu konuda maddiyat yönünden bir şeyimiz yok. Sadece insanımıza hoşça vakit geçirtmek ve gelecek kuşaklara geçmişten gelen ananeleri aktarmak istiyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaağaç'ta Deve Güreşleri Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement