"Karabağ'da Talan var, Hocalı'da Soykırım" sergisinin bulunduğu vagon Doğu Ekspresi ile yola çıktı - Son Dakika
Güncel

"Karabağ'da Talan var, Hocalı'da Soykırım" sergisinin bulunduğu vagon Doğu Ekspresi ile yola çıktı

"Karabağ\'da Talan var, Hocalı\'da Soykırım" sergisinin bulunduğu vagon Doğu Ekspresi ile yola çıktı

"Karabağ'da Talan var, Hocalı'da Soykırım" sergisinin bulunduğu vagon, Doğu Ekspresi ile yola çıktı.

27.02.2020 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Karabağ'da Talan var, Hocalı'da Soykırım" sergisinin bulunduğu vagon, Doğu Ekspresi ile yola çıktı.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesince hazırlanan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TCDD'nin desteklediği serginin tanıtımı için Ankara Tren Garı'nda program düzenlendi.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, burada yaptığı konuşmada, Hocalı'da yaşananların katliam değil "soykırım" olarak adlandırılması gerektiğini vurgulayarak, şehitlerin kanının yerde kalmaması için sadece askeri gücün değil Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin de önemli olduğunu dile getirdi.

Azerbaycan Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım da canlı şahitleri ve görüntüleri bulunan katliamın unutulmaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Gazi Üniversitesi Rektörü İbrahim Uslan ise evrensel bilgi üretirken milli değerlere sahip çıktıklarını, bu sergiyle de sadece farkındalık oluşturmak değil bu farkındalığı tüm Anadolu coğrafyasına yaymayı amaçladıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından salonda programı izleyenlerin üzerinde Türk ve Azerbaycan bayrakları açıldı.

Daha sonra perona geçen heyet ve misafirler, vagonun içindeki sergiyi gezdikten sonra treni uğurladı.

Sergide 60 sanatçının eseri yer alıyor

Hocalı Katliamı'nın 28'inci yılı nedeniyle milli konularda farkındalık oluşturmak ve aynı acıları yaşamış farklı coğrafyalardaki Türklerin kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla oluşturulan sergi, Kayseri, Erzincan, Erzurum, Sarıkamış ve Kars'ta Doğu Ekspresi'nin mola verdiği vakitlerde ziyaret edilebilecek.

İşgal altındaki Karabağ'da Ermenilerin tahrip ettiği Türk eserlerine ait fotoğraf karelerinin sanatçılarda uyandırdığı duygulardan yola çıkılarak yapılan tablo ve objelerin yer aldığı sergide, ikisi Azerbaycanlı olmak üzere 60 sanatçının çalışmaları izlenime sunuluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Karabağ'da Talan var, Hocalı'da Soykırım' sergisinin bulunduğu vagon Doğu Ekspresi ile yola çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement