Karabağlar'da faaliyet raporu kabul edildi - Son Dakika
Güncel

Karabağlar'da faaliyet raporu kabul edildi

Karabağlar\'da faaliyet raporu kabul edildi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dar bütçeyi en doğru şekilde değerlendirerek birçok büyük yatırımı yaşama geçirdiklerini vurgulayarak, "Karabağlar Belediyesi aynı anlayış ve istikrarla çalışmaya devam edecek. Bu konuda hiçbir çekincemiz yok. Çünkü gereksiz harcama yapmıyoruz" dedi.

07.04.2021 08:20  Güncelleme: 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabağlar Belediyesi'nin 2020 yılı faaliyet raporu kabul edildi.

Karabağlar Belediye Meclisi'nin nisan ayı ikinci oturumu, ana hizmet binasındaki meclis salonunda yapıldı. CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay'ın da izlediği toplantının ana gündemini, 2020 yılı faaliyet raporu oluşturdu. Görüşmeler başlamadan önce Başkan Selvitopu koltuğunu Meclis 1. Başkanvekili Mehmet Aydoğan'a bıraktı. Karabağlar Belediyesi'nin 2020 yılında yaptığı çalışmalar ve projelerle görüntülü sunumun ardından, CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Alper Güldalı ve meclis üyeleri, faaliyet raporu üzerine kişisel görüşlerini dile getirdiler.

Yatırımlara devam…

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Selvitopu, yapıcı eleştirileri nedeniyle meclis üyelerine teşekkür etti. Eleştirileri tek tek yanıtlayan Başkan Selvitopu, "Karabağlar Belediyesi olarak elimizdeki bütçeyi en iyi şekilde değerlendirdiğimiz konusunda içimiz çok rahat. İlçemizin birçok eksiği ve hizmet gereksinimi olduğunun farkındayız. Ancak kente bakışımız ve çalışma programımız ortada. Dar bütçemize rağmen bu kadar yatırımın altından kalktık ve kalkmayı sürdüreceğiz. Çünkü belediye bütçesini en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor, gereksiz harcama yapmıyoruz" dedi.

Borç azalıyor…

Karabağlar Belediyesi borçlarının gelirlerine oranla hızla azaldığını belirten Başkan Selvitopu, "Geçen yıllarda neredeyse gelir bütçemize yakın oranda borcumuz vardı. Şimdi bu oran yarı yarıya azaldı. Hiçbir zaman limitin üzerinde borçlanma yapmadık. Dikkatli bakarsanız tüm borçlanmalar yatırıma dönüşmüştür. Bu bina, Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, yakında temelini atacağımız Atatürk Gençlik Merkezi, semt merkezleri, pazaryerleri, bunların hepsi bir değerdir. Bunlar Karabağlar'ın zenginliğidir" diye konuştu.

Araç parkları yenileniyor

Başkan Selvitopu, İller Bankası'ndan kredi alamamalarına karşın Karabağlar Belediyesi'nin kendi olanaklarıyla Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiye araç parklarını güçlendirmeye devam ettiğini söyledi. Milyonlarca liralık yatırımla asfalt kazıma ve serme makineleri, kamyonlar, silindir, ÇAÇA adı verilen özel temizlik araçları satın alındığını hatırlatan Başkan Selvitopu, çöp toplama sisteminin de modern hale getirildiğini vurguladı.

Ulaşım rahatlarsa…

Karabağlar'ın geleceği için ulaşım konusuna özel önem verdiklerini ve bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle ortak hareket ettiklerini belirten Başkan Selvitopu, "Ulaşım rahatlarsa Karabağlar'da bir çok sorun çözülmüş olacak. Kentleşme, ekonomik hayatın canlanması sağlanacak. Bu konuda ana bulvarların açılması, metronun 's' çizerek ilçemizin büyük bölümünden geçmesi konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de bu konuların öneminin farkında. Bütçe olanakları doğrultusunda gereken desteği verecek" dedi.

Onay bekleniyor

Başkan Selvitopu, Karabağlar'da kentsel dönüşümün temel konulardan olduğunu belirterek, "Gündemde olan projeler yaşama geçtiğinde Karabağlar'ın çehresi değişecektir. Şu anda Osman Aksüner ve Aşık Veysel mahalleleriyle Aydın Mahallesi'nin bir bölümünü kapsayan 106 hektarlık alanla ilgili hazırladığımız revizyon imar planına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay bekliyoruz. Bu konuya hepimizin sahip çıkmasının Karabağlar'a, vatandaşlarımıza yararının olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Semt ve kültür merkezleri…

Karabağlar'ın ihtiyaç duyduğu kültür merkezlerinin gelecek aylarda hizmete gireceğini bildiren Başkan Selvitopu, "Yeşilyurt Kültür Merkezi yakında açılıyor. Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi de haziran ayından sonra tamamlanacak ve İzmir'in büyük bir kültür merkezi olacak. Yine Büyükşehir Belediyemizle birlikte geliştirdiğimiz Mimkent Kültür Merkezi Projesi de ihale sürecinde" dedi.

Başkan Selvitopu, Kibar Belediye Hizmet Kompleksi'ndeki büyük salonun da başta kongreler olmak üzere birçok etkinlik için hizmet verebileceğini hatırlattı.

Sosyal yardımlar sürecek

Sosyal Destek Kartı'yla dar gelirli vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, pandemi döneminde ayrıca gıda ve hijyen paketi dağıtımına ağırlık verdiklerini söyledi. Bu yardımlara aynı anlayışla devam edeceklerini bildirdi.

Başkan Selvitopu ayrıca, her sokak yenilemesi, her park ve bina yapımında engelli vatandaşları da düşündüklerine dikkat çekti.

Başkan Selvitopu'nun konuşmasının ardından yapılan seçimde, 2020 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

-

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karabağlar'da faaliyet raporu kabul edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı öncesi antrenmanlarını sürdürdü. Teknik direktör Ümit Şengül gözetiminde gerçekleştirilen idmanda futbolcular, pas oyunları ve sonuçlandırma çalışmalarıyla hazırlıklarını tamamladı.

  • Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında evinde VavaCars Fatih Karagümrük ile karşılaşacakları maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular kondisyon çalışması yaptı. Uygun, zor bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, taraftarın desteğinin önemine vurgu yaptı.

  • Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi
    18:57 Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca seçimde görev yapacaklara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya köy, belde ve ilçede görevli memur ve 281 sandık başkanı katıldı. İlçe Seçim Müdürü Beşir Ertaş ve Hakim Hüseyin Tuncay Türk tarafından katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

  • Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı
    18:55 Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı

    Trakya'da il seçim kurullarınca, il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görevli sandık kurulu başkanlarına seçim malzemeleri dağıtıldı. Malzeme torbaları içinde birleşik oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu ve sandık seçmen listeleri bulunuyor.

  • Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı
    18:55 Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı

    Tekirdağ Kapaklı ilçesinde gece saatinde işten çıkan gençler, ramazan davulcusuna denk gelmesiyle birlikte davul eşliğinde oynadı. Gençlerin oyununa katılan davulcuyla ortaya güzel görüntüler çıktı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız
    18:55 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ege veya Doğu Akdeniz'de husumet yaratma arayışında olmadıklarını, yaşamsal çıkarları korumaktan da geri durmayacaklarını belirtti. Fidan, terörün kökünü tamamen kurutma noktasında da kararlı olduklarını bildirdi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti
    18:55 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hamambaşı Meydanı'ndaki açık hava toplantısında Havran ilçesindeki vatandaşlara seslendi. Yılmaz, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin 31 Mart Pazar günü yapılacağını hatırlatarak, ilçe halkına teşekkür etti ve sandıkları patlatacaklarını belirtti. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da Yılmaz'a BalBucks ile ilçeyi buluşturduğu için teşekkür etti ve 31 Mart'ta büyük bir coşkuyla yeni bir zafer için hazır olduklarını ifade etti.

  • Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi
    18:54 Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

    İstanbul'un Fatih ilçesinde gerçekleştirilen geniş çaplı asayiş uygulamasında, 42 kişi askeri ceza kanununa muhalefet suçundan aranırken, 844 şüphelinin sorgusu yapıldı ve 9 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.

  • Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi
    18:53 Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi

    Adıyaman'da Demokrasi Parkı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail'in Gazze'deki hastanelere yönelik saldırılarını protesto etti. Filistin ve Türk bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan atan grup, insanlık dramının yaşandığı Gazze'deki saldırıları kınadı. Anadolu Gençlik Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Gezici, siyonist İsrail rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, Şifa Hastanesi'ne yönelik akıl almaz bir saldırıda bulunduklarını belirtti.


Advertisement