Karabağlar'da Haklarını Öğrenen Kadınlara Sertifika - Son Dakika
Yerel

Karabağlar'da Haklarını Öğrenen Kadınlara Sertifika

Karabağlar\'da Haklarını Öğrenen Kadınlara Sertifika

Karabağlar Belediyesi’nin Karabağlar Kent Konseyi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ile birlikte yürüttüğü “Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı”na (KİHEP) katılan kadınlar mezun oldu.

13.06.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabağlar Belediyesi'nin Karabağlar Kent Konseyi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ile birlikte yürüttüğü "Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı"na (KİHEP) katılan kadınlar mezun oldu. 43 kadın sertifikasını Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun elinden aldı.

Bozyaka Kültür Merkezi'nde üçüncü ve dördüncü dönem eğitim programlarına katılan ve 16 hafta boyunca "hak" eğitimi alan kadınların sertifika töreni Çalıkuşu Kongre ve Nikah Salonu'nda yapıldı. Törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fahriye Kaşka ve Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı Eğitmeni Ayla Erdoğan da katıldı.

16 haftalık eğitim süresi boyunca anayasal haklar, iletişim, aile içi şiddet, ekonomik haklar, çocuk hakları ve eğitimi, kadın ve siyaset, örgütlenme, feminizm, dünyada ve ülkemizdeki kadın hareketleri konularında eğitim alan kadınlar sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı.

KADINLAR TOPLUMUN BEL KEMİĞİ

Kadınlara yönelik düzenlenen bu eğitim programının çok başarılı olduğuna değinen ve eğitimi düzenleyen Karabağlar Kent Konseyi ile Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneğine teşekkür eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eğitime katılan kadınları kutladı.

Başkan Selvitopu törende yaptığı konuşmada kadınların toplumun bel kemiğini oluşturduklarını belirterek kadınların toplum içinde yer alması, etkinliklere katılması gerektiğini söyledi. Selvitopu, "Kadınlar bana göre toplumun bel kemiği. Aileyi ayakta tutan, büyüten toplumu ve geleceğimizi var eden kadınlardır. Kadınlarımıza ne kadar fırsat verilip toplumun içinde olursa biz de o derece gelişiriz." dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu 43 kadını tek tek tebrik ederek sertifikalarını verdi, başarılar diledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabağlar'da Haklarını Öğrenen Kadınlara Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement