Karabağlar'da "Mahalle Meclisleri" Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Karabağlar'da "Mahalle Meclisleri" Kuruldu

Karabağlar\'da "Mahalle Meclisleri" Kuruldu

Karabağlar Kent Konseyi Kadın, Gençlik, Engelli ve Emekliler meclisleri, katılımcı ve demokratik yerel yönetim anlayışının temeli "Mahalle Meclisleri"ni hayata geçirdi.

02.08.2013 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabağlar Kent Konseyi Kadın, Gençlik, Engelli ve Emekliler meclisleri, katılımcı ve demokratik yerel yönetim anlayışının temeli "Mahalle Meclisleri"ni hayata geçirdi. Karabağlar Kent Konseyi, ilçe sakinleri ile Karabağlar Belediyesi arasında köprü rolü üstlenecek.

İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar'da 57 mahallede kurulan Mahalle Meclisleri'nde, ilçe sakinlerinin öncelikli sorunları, ihtiyaçları belirlenecek, yerel yönetimlere iletilecek. Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli, TBMM 22'inci Dönem CHP Milletvekili, Karabağlar Belediyesi Başkan Danışmanı Enver Öktem, Karabağlar Kent Konseyi Genel Sekreteri Serap Özbey ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri'nin katıldığı toplantıda, kent konseyi meclislerinin ortak kararıyla Mahalle Meclisleri oluşturduklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir ve Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli, halkın yerel yönetimlere aktif katılımını, Karabağlar'ın sosyal ve kültürel gelişimini sağlamak amacıyla oluşturdukları Mahalle Meclisleri'nin ilçenin gelişiminde büyük rol oynayacağını belirtti. Yelekli, " Fatsa'nın efsane belediye başkanı Fikri Sönmez (Terzi Fikri), bugünkü kent konseylerinin temelini "Halk Meclisleri" adıyla 35 yıl önce attı. Biz, Fikri Sönmez'in halkçı yönetim modelini Karabağlar'da hayata geçireceğiz. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ün desteğiyle Karabağlar'ın mahallelerinde vatandaşla birlikte yaşam şartlarını geliştirmek için çalışacağız. Belediyemizin gerçekleştirdiği önemli projelerin Karabağlar halkına tanıtımını da gerçekleştirerek, belediyeyle vatandaş arasında köprü olacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabağlar'da 'Mahalle Meclisleri' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement